Ειδήσεις

Καιρός: Έρχεται νέα κακοκαιρία τις επόμενες ώρες – Ποιες περιοχές «θα χτυπήσει»


Ραγδαία αλλαγή του καιρού αναμένεται σήμερα, Κυριακή με βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας

.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, βροχές θα πλήξουν το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, την Εύβοια, το Βόρειο Αιγαίο, τις Σποράδες και την Κρήτη.

Τα σημαντικότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Ιόνιο, σε περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και ενδεχομένως στην Εύβοια και στη Δυτική Κρήτη, όπου κατά τόπους θα συνοδεύονται και από καταιγίδες.

Παράλληλα, άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις έως 7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ το ανατολικό ρεύμα στο Ιόνιο θα παρουσιάσει σταδιακά σημαντική ενίσχυση, φτάνοντας στα επίπεδα των 6-7 μποφόρ.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι επικρατούσες διευθύνσεις και οι εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις των ανέμων κατά τη διάρκεια της Κυριακής.

 

Αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ
Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια και την ανατολική Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα νότια θα ενταθούν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα τοπικά 7 και τη νύχτα στα νότια έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και γρήγορα έως 6 μποφόρ, από το απόγευμα βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, ενώ στα ανοιχτά του νοτίου Ιονίου πιθανώς να φτάσουν και τα 9 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 17 με 19 και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη 26/10
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Από το απόγευμα βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 17 με 20 και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη 27/10
Αρχικά στο Ιόνιο και τη δυτική Κρήτη και βαθμιαία στη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

Πέμπτη 28/10
Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

Παρασκευή 29/10 και Σάββατο 30/10
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικά Άρθρα

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα – Στο «κόκκινο» η επικινδυνότητα το Σαββατοκύριακο

Evripos 90FM

Εμπιστευτική ενημέρωση του Ευρωπαίου αξιωματούχου «Βόμβα» Μπαρόζο για τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ

Evripos 90FM

Ένα εκατ. δολ. από τη Sandra Bullock για την Ιαπωνία

Evripos 90FM