Premier League

Πιο εύκολα απ’ότι περίμεναν οι «πολίτες»

Για το 2 στα 2 έπαιξαν σήμερα στο «Etihad» Σίτι και Λίβερπουλ με τους «πολίτες» όμως να είναι αυτοί που πανηγύρισαν στο τέλος με πρωταγωνιστή το Γιόβετιτς ο οποίος πέτυχε τα δύο από τρία τέρματα.

 

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες ήταν κάπως ισορροπημένες με τη Λϊβερπουλ να έχει περισσότερο τη πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να ευτυχίσουν να ανοίξουν το σκορ σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού κάτι που έκανε η Μάντσεστερ Σίτι στο 41′ με ωραίο σουτ του Γιόβετις.

Ας το πάρουμε όμως από την αρχή. Οι παίχτες του Πελεγκρίνι θέλανε να κάνουν από την αρχή αισθητή τη παρουσία τους πιέζοντας ψηλά δίνοντας όμως έτσι την ευκαιρία στο Στέρλινγκ να φύγει γρήγορα στη πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων  μόλις στο 5′ λεπτό , με το Χάρτ να είναι σε ετοιμότητα και να μπλοκάρει τη μπάλα στη πρώτη έξοδο του από τα καρέ.

Η πίεση της Σίτι συνεχίστηκε και για τα επόμενα λεπτά θέλοντας να πετύχουν κάποιο γρήγορο τέρμα με τη Λίβερπουλ να προσπαθεί να βγάλει επιθέσεις από τα άκρα εκμεταλεύωντας της ταχύτητα του Στέρλινγ και του Στάριτς.

Το πρώτο σουτ του αγώνα ήρθε στο 8′ από τους γηπεδούχους και το Τζέκο στον οποίο κατέληξε η μπάλα μετά από όμορφη προσποίηση του Γιόβετιτς αλλά το σουτ που δοκίμασε πέρασε αρκετά μέτρα άουτ , στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε και η πρώτη φάση για τους κόκκινους με το Στέρλινγ να κοντρολάρει τη μπάλα στη μικρή περιοχή να σουτάρει αλλά να περνάει ψηλά άουτ. Στη συνέχεια οι παιχτες του Ρότζερς ανέβασαν στροφές με το Τζέραρντ να αστοχεί σε δύο περιπτώσεις φάουλ που επιχείρησε στο 11′ και 22′ ενώ κάποια κόρνερ που κέρδισαν πέρασαν και αυτά ανεκμετάλλευτα. Στο 30′ χάθηκε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία για τη Λίβερπουλ με το Στάριτζ να ξεφεύγει ωραία αλλά το Χάρτ να βρίσκεται στη σωστή θέση και να αποκρούει τη μπάλα. Στη συνέχεια και κόντρα στη ροή του παιχνιδιού μετά από λάθος του Λόβρεν η μπάλα καταλήγει στο Γιόβετιτς και εκείνος με δυνατό σουτ έκανε το 1 – 0 όπου ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ενώ όλοι περίμεναν μία Λίβερπουλ σαν του πρώτο 45’λεπτου ίσως και καλύτερη έπεσαν έξω. Οι κόκκινοι εμφανίστηκαν να τα έχουν χαμένα από το τέρμα που δέχτηκαν στο πρώτο ημίχρονο και δεν κατάφερναν να φτάσουν στην αντίπαλη εστία με αξιώσεις , ενώ φάνηκαν να ξυπνάνε λίγο αργά όταν ο Λάμπερτ στο 83′ έπιασε τη κεφαλιά με τη μπάλα να κοντράρει στο πόδι του Ζαβαλέτα και να μειώνει σε 3 – 1 , με τον ίδιο παίχτη να μην καταφέρνει ένα λεπτό αργότερα να μειώσει σε 3 – 2 όταν από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με το Κομπανί να το κόβει. Από την άλλη μεριά το δεύτερο ημίχρονο για τους πολίτες θα λέγαμε πως ήταν ένας μονόλογος γι’ αυτούς οι οποίοι με το συνήθη ύποπτο από τα φιλικά παιχνίδια Γιόβετιτς να διπλασιάζει τα προσωπικά του γκολ σήμερα αλλά και της ομάδας του. Στη συνέχεια η Σίτι έριξε το ρυθμό όχι όμως και ο Σέρχιο Αγκουέρο ο οποίος αμέσως με την είσοδο του στο παιχνίδι στο 69′ έκανε το 3 – 0 , ενώ λίγο έλειψε πριν τη λήξη του παιχνιδιού να διπλασιάσει τα τέρμα του , με τη μπάλα όμως να βρίσκει στη εξωτερική πλευρά των διχτύων.

 

Μάντεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κλισί, Κομπανί, Ντεμικέλις, Φερνάντο, Τουρέ, Νασρί, Σίλβα, Γιόβετιτς, Τζέκο.

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Τζόνσον, Λόβρεν, Σκρτελ, Μορένο, Τζέραρντ, Χέντερσον, Αλεν, Κουτίνιο, Στέρλινγκ, Στάριτζ.

Σχετικά Άρθρα

Σαρωτικοί οι κόκκινοι διάβολοι

Evripos 90FM

Επίσημη πρόταση της Άρσεναλ για Παπασταθόπουλο

Evripos 90FM

Συμφωνία Άρσεναλ-Ρεάλ για Κεντίρα

Evripos 90FM