Τοπικά νέα

Το Παράρτημα Χαλκίδος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού !

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες του δυτικού κόσμου με τον αριθμό των νέων περιστατικών στην χώρα μας να υπολογίζεται στις 7.500 ετησίως.

 

 

Με την συμβολή των σύγχρονων διαγνωστικών μεθόδων και θεραπευτικών δυνατοτήτων ο καρκίνος του μαστού σε ένα ποσοστό πάνω από 90% θεωρείται σήμερα ιάσιμος.

Η καλή αυτή πρόγνωση του καρκίνου του μαστού επιτυγχάνεται με την έγκαιρη διάγνωση , η οποία περιλαμβάνει την αυτοεξέταση , το υπερηχογράφημα και την μαστογραφία.

Οι εξετάσεις αυτές συνιστώνται σε όλες τις γυναίκες ηλικίας 40 έως 70 ετών και είναι καλό να γίνονται κάθε χρόνο κατόπιν συστάσεως του θεράποντος ιατρού.

Η 25η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού για να μας υπενθυμίζει ότι η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές.

Σχετικά Άρθρα

Τροχαίο στην Β. Εύβοια: Σκοτώθηκε ο δημοτικός υπάλληλος Γ. Σταμουλος! 

Evripos 90FM

Β. Εύβοια – Τσαπουρνιώτης: “Ο Δήμος μας θα δεχτεί μεγάλα ύψη βροχής”

Evripos 90FM

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης του Η/Μ εξοπλισμού των σηράγγων Στυλίδας επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε

Evripos 90FM