Πολιτική

Τ. Θεοδωρικάκος – Εύβοια: Συνελήφθη ο 30χρονος για την κακοποίηση της γάτας σε ψαροταβέρνα

 

Συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας ο νεαρός που εμφανίστηκε σε βίντεο να δελεάζει αδέσποτο γατάκι σε ψαροταβέρνα στην Αιδηψό και να το κλωτσάει στην θάλασσα.

Ο νεαρός, γεννημένος το 1992, είναι αλβανικής καταγωγής και συνελήφθη στο σπίτι του ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, την προανάκριση έχει αναλάβει το ΑΤ Ιστιαίας. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 30χρονος είναι σεσημασμένος για ναρκωτικά και ταυτοποιήθηκε από το τατουάζ στο πόδι του το οποίο απεικονίζεται στο βίντεο με την κακοποίηση του γατιού. Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

Την είδηση της σύλληψης έκανε γνωστή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Όπως έγραψε στο Facebook: «Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε στην θάλασσα ένα γατάκι. Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται. Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη».

 

Σχετικά Άρθρα

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού

Evripos 90FM

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων σε εκδηλώσεις Συλλόγων: Στήριξη και εύχες για καλή χρονιά

Evripos 90FM

Σίμος Κεδίκογλου: «Είναι η πρώτη φορά που καταβάλλεται αποζημίωση και σε όσους έχουν πληγεί έμμεσα»

Evripos 90FM