Τοπικά νέα

Μετά από δύο χρόνια το Προκόπι γιορτάζει με λαμπρότητα τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο

Τη μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου τιμά σήμερα, Παρασκευή 27 Μαΐου η Βόρεια Εύβοια. Με λαμπρότητα τελέστηκε το πρωί η Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τάξη. Ενώ από τις 6:45π.μ. πραγματοποιήθηκε ο Όρθρος και στην συνέχεια Αρχιερατική χοροστασία. 

Στον λαμπρό εορτασμό παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαιδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευ. Κούκουζας,ο Δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Ζεμπίλης και ο βουλευτής Σύριζα Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Στην συνέχεια ακολούθησε η Πανήγυρις, η οποία έχει επίκεντρο τον Ιερό Ναό του Οσίου, στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας, όπου ως θησαυρός, ευρίσκεται το αδιαλώβητο και μυροβόλο λείψανο του αγίου το οποίο, με απερίγραπτες θυσίες και κινδύνους, έφεραν στον τόπο μας οι Προκοπιείς Πρόσφυγες μετά την Μικρασιατική περιπέτεια.

Στην Ιερά Πανήγυρη έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Σχετικά Άρθρα

Ωρεοί: Η αποκάλυψη του μνημείου του Αγ. Αθανασίου! (βίντεο)

Evripos 90FM

Καιρός: Προσοχή σε Εύβοια και Βοιωτία τις επόμενες ώρες -Προειδοποιήσεις για καταστροφικά φαινόμενα

Evripos 90FM

Καιρός – ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης μέχρι το πρωί της Πέμπτης

Evripos 90FM