Ειδήσεις

“Στο ψυγείο” επιστροφή φόρου και ενημερότητα λόγω ΕΝΦΙΑ

Παγώνουν οι επιστροφές φόρων και η έκδοση φορολογικής ενημερότητας μέχρι να τακτοποιηθεί το ζήτημα που προέκυψε με τον νέο φόρο στα ακίνητα, δηλαδή μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι που είναι ιδιοκτήτες ακινήτων και δικαιούνται επιστροφή φόρου δεν πρόκειται να εισπράξουν τα χρήματα καθώς ο νόμος προβλέπει ότι για να γίνει επιστροφή χρημάτων δεν πρέπει να υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές στο Δημόσιο.

Αντίστοιχο είναι το πρόβλημα για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, οι οποίοι δεν μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά την ενημερότητα.

Πάντως, όπως σημειώνουν Τα Νέα της Τρίτης, η ΓΓ Εσόδων προτίθεται να αντιμετωπίσει το ζήτημα της αδυναμίας έκδοσης ενημερότητας σε περίπτωση οφειλών με μια ειδική εφαρμογή. Ωστόσο, μέχρι αυτή να δημιουργηθεί οι φορολογούμενοι με οφειλές που θέλουν να πάρουν ενημερότητα θα πρέπει να προσέλθουν στις ΔΟΥ ή τα ΚΕΠ.

reporter.gr

Σχετικά Άρθρα

Εύβοια: Καταστροφή για χιλιάδες στρέμματα – Πώς θα αποζημιωθούν οι αγρότες;

Ρεβέκκα Ζιώμα

Νέα εποχή για τα διόδια! Εγκαθίσταται ηλεκτρονικό σύστημα ! Σε λειτουργία πανελλαδικά το καλοκαίρι του 2023 !

Evripos 90FM

Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα

Evripos 90FM