Ειδήσεις

Απειλή Υποβάθμισης για την Εύβοια: Η Έλενα Βάκα Διεκδικεί τη Διατήρηση της ΔΟΥ Χαλκίδας!

Η Δήμαρχος Χαλκίδας, Έλενα Βάκα, εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην φημολογούμενη κατάργηση της ΔΟΥ Χαλκίδα. Η κα. Βάκα έστειλε σχετική επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών και προγραμματίζει συνάντηση μαζί του τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον, θα θέσει το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ΔΟΥ Χαλκίδα εξυπηρετεί ολόκληρο το νησί της Εύβοιας, το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ελλάδα, την πολυπληθέστερη Περιφερειακή Ενότητα της Στερεάς Ελλάδας και τον 12ο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, τον Δήμο Χαλκιδέων.

Η κα. Βάκα τονίζει ότι η Εύβοια, η οποία πλήγηκε τα τελευταία χρόνια, και ο 12ος μεγαλύτερος Δήμος, δεν μπορούν να μείνουν χωρίς ΔΟΥ στα γεωγραφικά τους όρια.

Η πιθανότητα λουκέτου στην ΔΟΥ Χαλκίδα θα οδηγήσει σε αποδόμηση και οικονομικό μαρασμό, με σοβαρές επιπτώσεις στην επιχειρηματικότητα, την παραγωγή και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Επιπλέον, θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στους επαγγελματίες και στους πολίτες, οι οποίοι θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για φορολογικές υποθέσεις.

Η κα. Βάκα υπογραμμίζει ότι η ποινική υπόθεση για μεμονωμένους υπαλλήλους δεν οφείλει να επηρεάσει τη λειτουργία μιας υπηρεσίας που εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες πολίτες και επαγγελματίες.

Η έλλειψη στελεχωμένων φορολογικών υπηρεσιών θα επιφέρει τεράστια προβλήματα στην κοινωνική και οικονομική συνοχή ολόκληρου του νησιού, το οποίο έχει μεγάλη επιχειρηματική και επαγγελματική δραστηριότητα. Αντί να ανακάμψει, η Εύβοια κινδυνεύει με ολική υποβάθμιση.

Η Δήμαρχος Χαλκίδας καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αντιδράσουν δυναμικά στην φημολογούμενη κατάργηση της ΔΟΥ Χαλκίδα, τονίζοντας ότι η ύπαρξή της αποτελεί ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία και την ανάπτυξη της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Δεν έγινε ποτέ σεισμός 5 Ρίχτερ στη Νάξο! Ασύλληπτη γκάφα από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο !

Evripos 90FM

Οργή συνδικάτων για το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο: Χωρίς μετρό, τραμ και πλοία, σήμερα

Evripos 90FM

Ποιοί νέοι θα πάρουν το Youth Pass εις διπλούν

Evripos 90FM