Ειδήσεις

Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας: Ομόφωνα η στήριξη των κατοίκων του Μύτικα

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων με πρώτο θέμα συζήτησης την υπογειοποίηση καλωδίων υπερύψηλής τάσης σε κεντρικό δρόμο της περιοχής του Μύτικα.
Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν κατάμεστη από κατοίκους του Μύτικα οι οποίοι έχουν ΄δώσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα τον αγώνα τους ώστε να μην γίνει η υπογειοποίηση των καλωδίων υπερύψηλής τάσης 400.000 Volt το καθένα, ενώ δήλωσαν δεν θέλουν να είναι έξω από τα σπίτια τους και στα σχολεία των παιδιών τους διότι θα  προκαλέσουν πολλά προβλήματα υγείας στους ίδιους αλλά και στα παιδιά τους.
Η εκπρόσωπος των κατοίκων κυρία Κυριακουλάκη αναφέρθηκε στον αγώνα που έχουν δώσει αλλά και συνεχίζουν να δίνουν καθημερινά λέγοντας ότι: Το θέμα είναι γνωστό αλλά οι κάτοικοι του Μύτικα κάποια στιγμή νιώσαμε αόρατη…μιλούσαμε και δεν μας έδιναν σημασία , ζητούσαμε βοήθεια και μα γύριζαν την πλάτη… Δεν πτοηθήκαμε όμως ούτε λεπτό.
Συνέχισε λέγοντας ότι ο Μύτικας είναι αποφασισμένος να μην εγκαταλείψει τον αγώνα.
Ενώ από την μεριά της η Δήμαρχος Χαλκιδέων  Έλενα Βάκα ανέφερε ότι τα καλώδια υψηλής τάσης, πουθενά αλλού στην Ελλάδα, δεν έχουν περάσει τόσο κοντά στον αστικό ιστό, γεγονός που δεν μας βοηθάει να εξαγάγουμε οποιαδήποτε ασφαλή συμπεράσματα  ότι αυτά τα καλώδια δεν δημιουργούν προβλήματα, όταν μάλιστα έχουμε εναλλακτική όδευση, την παραποτάμια.
Στη συνέχεια ανέφερε «Ξεκίνησε ένας δικαστικός αγώνας των κατοίκων, οι οποίοι είναι ενωμένοι, έχουν πολύ δυνατή φωνή και το σίγουρο είναι ότι, αν και από την πρώτη στιγμή ήμασταν μαζί, έχουμε να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερους αγώνες τώρα.
Συνέχισε λέγοντας ότι: ”Καλέσαμε την εταιρεία, για να μας ενημερώσει σχετικά με το έργο και μας παρουσίασαν κάποια στοιχεία και μας είπαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των πολιτών. Παράλληλα, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν βρει μελέτες, οι οποίες αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο. Έστω και ένας κάτοικος να είχε ανησυχία για την υγεία του και την υγεία των παιδιών του από την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου, εμείς πάλι θα ήμασταν μαζί του και δεν θα θέλαμε να υλοποιηθεί το έργο.»
Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Επικεφαλής της παράταξης ”ΆΜΕΣΑ ΝΈΟ ΞΕΚΊΝΗΜΑ” Γιώργος Σπύρου ό οποίος  είπε χαρακτηριστικά: ”υποκλίνομαι στον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι.
Δεν θα είχαμε φτάσει εδώ εάν οι κάτοικοι ήταν απαθείς. Πρώτα δόθηκε ο αγώνας σε επίπεδο νομικό και δεύτερο σε επιστημονικό, της έρευνας και της τεκμηρίωσης.. αλλά και επί του πεδίου με προσαγωγές πολλών κατοίκων στην δικαιοσύνη για την στάση τους αυτή που ευτυχώς δεν λύγισαν.
Ο κύριος Σπύρου ζήτησε από τον Δήμο να σταθεί και σε οικονομικό επίπεδο αρωγός στους κατοίκους του Μύτικα.
Ενώ στο τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων αποφάσισε ομόφωνα τη στήριξη των κατοίκων του Μύτικα, στους δικαστικούς αγώνες κατά της υπογειοποίησης καλωδίων υπερυψηλής τάσης στον Μύτικα.

Φωτό απο την αίθουσα

 

 

Σχετικά Άρθρα

Φρίκη στις Σέρρες: 48χρονος κατηγορείται για τον βιασμό ενός 8χρονου και ενός 11χρονου

Evripos 90FM

Σύνταξη για τις γυναίκες από τα 50

Evripos 90FM

Kύπρος, η Αργεντινή της Μεσογείου -Τρόφιμα, μισθοί στο κόκκινο

Evripos 90FM