Ειδήσεις

Δημοτικός όρχος Ερέτριας: Μεταμόρφωση από σκουπιδότοπος σε όαση

Ο δημοτικός όρχος Ερέτριας, δίπλα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της περιοχής, έχει πλέον μεταμορφωθεί μετά από χρόνια εγκατάλειψης και ρύπανσης. Ο τεράστιος σκουπιδότοπος που υπήρχε στο σημείο αποτελεί πια παρελθόν, ύστερα από την ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης που υλοποίησε η Δημοτική Αρχή.

Εκατοντάδες τόνοι απορριμμάτων απομακρύνθηκαν και παράλληλα έγινε καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου. Η παρέμβαση αυτή έφερε σημαντικά οφέλη:

Αναβάθμιση των παρακείμενων αθλητικών και αρχαιολογικών χώρων: Η περιοχή γύρω από το γήπεδο και τα αρχαιολογικά ευρήματα είναι πλέον καθαρή και ασφαλής, προσφέροντας ένα καλύτερο περιβάλλον για άθληση και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Βελτίωση της εικόνας της πόλης: Η είσοδος της Ερέτριας απέκτησε μια πιο καθαρή και presentable όψη, προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Υγιεινό περιβάλλον εργασίας: Οι εργαζόμενοι στον όρχο απαλλάχθηκαν από τις άθλιες συνθήκες υγιεινής που επικρατούσαν στο παρελθόν.

Η αποκατάσταση του δημοτικού όρχου Ερέτριας αποτελεί μια σημαντική νίκη για την πόλη, καθώς:

Διέγραψε μια εστία μόλυνσης και περιβαλλοντικής υποβάθμισης.
Αναβάθμισε την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Συνέβαλε στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Η Δημοτική Αρχή εκφράζει την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση του έργου και τονίζει ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών αποτελούν βασικές προτεραιότητες.

Σχετικά Άρθρα

Σκύρος: Στην 135 ΣΜ ο Δήμαρχος για την εορτή της Πολεμικής Αεροπορίας!

Evripos 90FM

Σκυριανό Καρναβάλι: Το νησί που ξέρει να γιορτάζει τις Απόκριες – Ο αριθμός των επισκεπτών θα ξεπεράσουν τα προηγούμενα χρόνια

Νίκη Σμπιλίρη

  Η πρώτη στον κόσμο μεταμόσχευση καρδιάς από γενετικά τροποποιημένο χοίρο σε άνθρωπο είναι γεγονός!

Evripos 90FM