Ειδήσεις

Φεστιβάλ Ναυτικής Εβδομάδας Χαλκίδας: Μια βουτιά στην παράδοση και την ιστορία της πόλης!

Μετά από χρόνια απουσίας, η “Ναυτική Εβδομάδα Χαλκίδας” επιστρέφει δυναμικά, γεμίζοντας την πόλη με πλήθος εκδηλώσεων σε στεριά και θάλασσα, τιμώντας παράλληλα την Πολιούχο Αγία Παρασκευή. Η διοργάνωση, που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, θα λάβει χώρα από την Κυριακή 21 Ιουλίου έως και την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024.

Η Χαλκίδα, με την πλούσια ναυτική παράδοση και την ιδιαίτερη σχέση της με τη θάλασσα, έρχεται στο προσκήνιο με ένα φεστιβάλ γεμάτο χρώμα, μουσική και χαρά. Η “Ναυτική Εβδομάδα” αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για ντόπιους και επισκέπτες να γνωρίσουν την πλούσια κληρονομιά της πόλης, να απολαύσουν παραδοσιακές δραστηριότητες και να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί σύντομα, ωστόσο, οι δηλώσεις της Δημάρχου Χαλκιδέων, Έλενας Βάκα, προϊδεάζουν για ένα φεστιβάλ γεμάτο εκπλήξεις: “Ο Δήμος Χαλκιδέων έχει μια άρρηκτη σχέση με τη θάλασσα. Με την αναβίωση της ναυτικής εβδομάδας αναδεικνύουμε τη ναυτοσύνη και την ιδιαίτερη σχέση της Χαλκίδας και των ανθρώπων της με τη θάλασσα και τιμούμε την Πολιούχο μας. Από 21 έως και 28 Ιουλίου η Χαλκίδα γιορτάζει και θα είμαστε όλοι εκεί!”.

Ετοιμαστείτε λοιπόν, για μια εβδομάδα γεμάτη με ναυτικές εκδηλώσεις, παραδοσιακές γεύσεις, μουσικές βραδιές και άφθονο γλέντι στην πανέμορφη Χαλκίδα!

Σχετικά Άρθρα

Τα συγχαρητήρια του Φάνη Σπανού στον Στερεοελλαδίτη νικητή του Μαραθωνίου!

Evripos 90FM

Καλημεριάνοι: Η πανέμορφη πλατεία και η νέα παιδική χαρά ζωντανεύουν το γραφικό χωριό!

Evripos 90FM

Αποκλειστικό ΓΝΑ ΛΑΙΚΟ: «Λουκέτο» στο Κέντρο Σπανίων Σκελετικών Νοσημάτων-Ποιο οργανωμένο σχέδιο κρύβεται από πίσω

Evripos 90FM