ΔημοφιλήΕιδήσεις

“Φωτιά στην Εύβοια: Αγωνία για το Αφράτι, εντολή εκκένωσης – Ενημέρωση 112”

Η μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Μια μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στον Πισσώνα του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, απειλεί σοβαρά την περιοχή του Αφρατίου, με τις αρχές να έχουν ήδη εκδώσει εντολή προληπτικής εκκένωσης για τους κατοίκους του χωριού.

Το Αφράτι στο στόχαστρο. Παρά το γεγονός ότι η φωτιά εντοπίστηκε αρχικά στον Πισσώνα, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ώθησαν τις φλόγες προς την κατεύθυνση του Αφρατίου, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο κατοικίες και δασικές εκτάσεις.

Εντολή 112 και κινητοποίηση δυνάμεων. Οι κάτοικοι του Αφρατίου έλαβαν μήνυμα 112, το οποίο τους ενημέρωσε για την έκτακτη κατάσταση και τους κάλεσε να απομακρυνθούν άμεσα από την περιοχή, κατευθυνόμενοι προς το Βασιλικό. Παράλληλα, έχει κινητοποιηθεί μεγάλος αριθμός πυροσβεστών, οχημάτων και εναέριων μέσων, τα οποία επιχειρούν ακατάπαυστα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Πυροσβεστικές δυνάμεις σε επιχείρηση. Στην μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχουν:

  • 5 ομάδες πεζοπόρων, 40 οχήματα, ενώ παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί και εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα στη περιοχή ενεργούν 11 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη και απαιτεί τη συνδρομή όλων. Οι αρχές καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων.

Σχετικά Άρθρα

Θ. Πλεύρης: Εξετάζεται να είναι υποχρεωτική η τρίτη δόση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Με self test στους μεικτούς χώρους τα παιδιά έως 18 ετών

Evripos 90FM

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Τα τελευταία λόγια των πιλότων – “Πάμε για τελευταίο ανεφοδιασμό”

Evripos 90FM

Διακοπές ρεύματος την Πέμπτη (2/2) σε Εύβοια και Βοιωτία – Δείτε τις περιοχές

Evripos 90FM