Ειδήσεις

Φωτιά στην Κάρυστο: Και νέο μήνυμα από το 112 για να εκκενωθεί η περιοχή Πλατύς Γιαλός

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η Κάρυστος, με τους ανέμους να πνέουν ιδιαίτερα ισχυροί στην Εύβοια και τις φλόγες να φτάνουν τα 20 μέτρα. Το πρωί της Δευτέρας εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για να εκκενωθεί η περιοχή Πλατύς Γιαλός με κατεύθυνση προς Κάρυστο.
Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Λευτέρης Ραβιόλος, κάνει έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα, καθώς η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο και οι επίγειες δυνάμεις δεν έχουν εύκολη πρόσβαση. «Ήταν μία δύσκολη νύχτα. Είχαμε πάνω από 5 μποφόρ και όλο το βράδυ δώσαμε άνισο αγώνα» είπε.
Συνεχείς οι εκκενώσεις
Τη νύχτα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν σε επίκαιρα σημεία προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά. Λίγο μετά τις 03:00 ειδοποιήθηκαν, μέσω του 112, οι κάτοικοι σε Λιβάδι και Καστρί να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο, ενώ λίγο μετά τις 06:00 εστάλη το μήνυμα για να εκκενωθεί ο Πλατύς Γιαλός.
Νωρίτερα είχαν σταλεί μηνύματα σε άλλα τέσσερα χωριά, προκειμένου οι κάτοικοι να εγκαταλείψουν τις περιοχές τους με κατεύθυνση και πάλι προς την Κάρυστο.
Σε τρία μέρη ξέσπασε η φωτιά
Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (23/7) σε τρία διαφορετικά σημεία και αμέσως πήρε μεγάλες διαστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συνολικό μέτωπο της πυρκαγιάς ξεπερνά τα επτά χιλιόμετρα.Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν βαριά χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες που διατέθηκαν από τους δήμους και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η ένταση των ανέμων στην περιοχή είναι αμείωτη και τη νύχτα κλήθηκαν κάτοικοι και παραθεριστές από τρία χωριά να απομακρυνθούν.

Σχετικά Άρθρα

Σκληραίνουν τη στάση τους οι ναυτεργάτες

Evripos 90FM

Δραματική έκκληση επιστημόνων για τήρηση των μέτρων

Evripos 90FM

Έρχεται νέο «τσουνάμι» ακρίβειας – Σε ποια προϊόντα έρχονται νέες ανατιμήσεις

Evripos 90FM