Ειδήσεις

Η αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας μετονομάζεται σε “Αίθουσα Δικηγόρων Λάμπρος Γκάνης

Σε μια συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, η αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας μετονομάστηκε σε “Αίθουσα Δικηγόρων Λάμπρος Γκάνης”, τιμώντας τη μνήμη του εκλιπόντος διακεκριμένου δικηγόρου και Προέδρου του Συλλόγου για 21 χρόνια.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ Χρυσόστομος τέλεσε τον αγιασμό, ενώ η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα απηύθυνε ομιλία, στην οποία εξήρε το σπουδαίο έργο και την αστείρευτη προσφορά του Λάμπρου Γκάνη στην τοπική κοινωνία.

Η κα. Βάκα, έχοντας θητεύσει στο πλευρό του Λάμπρου Γκάνη ως μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου, μίλησε για τα χαρακτηριστικά που τον καθιστούσαν ηγέτη και πρότυπο: σοφία, δικαιοσύνη, αφοσίωση στο επάγγελμα, αντικειμενικότητα, και ικανότητα να εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του.

Επιπρόσθετα, η Δήμαρχος Χαλκίδας τόνισε τον καθοριστικό ρόλο του Λάμπρου Γκάνη στην ίδρυση του Εφετείου Ευβοίας, ένα έργο που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “πέρασε 40 κύματα” για να υλοποιηθεί.

Κλείνοντας την ομιλία της, η κα. Βάκα εξέφρασε την ευχή οι νεότερες γενιές δικηγόρων να τιμούν τη μνήμη και να μιμούνται το παράδειγμα του Λάμπρου Γκάνη, ενός ανθρώπου που άφησε το στίγμα του στην τοπική δικηγορική κοινότητα και στην ευρύτερη περιοχή.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την αποκάλυψη της αναμνηστικής πλακέτας προς τιμήν του Λάμπρου Γκάνη, η οποία κοσμεί πλέον την είσοδο της αίθουσας που φέρει το όνομά του.

Η πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο τον Λάμπρο Γκάνη αποτελεί μια δίκαιη αναγνώριση της αστείρευτης προσφοράς του στην υπηρεσία της Δικαιοσύνης και της τοπικής κοινωνίας.

Αίθουσα Δικηγόρων Λάμπρος Γκάνης: Μνήμη και Τιμή στον Διακεκριμένο Δικηγόρο και Ηγέτη-90fm.gr-evripos

Η αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας μετονομάζεται σε “Αίθουσα Δικηγόρων Λάμπρος Γκάνης”-evripos-90fm.gr

Σχετικά Άρθρα

Άστραψε και βρόντηξε η Άντζελα Γκερέκου για ειδύλλιο που της χρεώνουν!

Evripos 90FM

Τραγικός θάνατος για 65χρονο από την Εύβοια!

Evripos 90FM

Αποκάλυψη από τον ιδιοκτήτη της Άρσεναλ!

Evripos 90FM