ΔημοφιλήΕιδήσεις

Η Εύβοια στο επίκεντρο της Ισπανικής τηλεόρασης με την εκπομπή “Aquí la Tierra”

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Ισπανίας, φιλοξένησε την δημοφιλή τουριστική εκπομπή “Aquí la Tierra” της Ισπανικής κρατικής τηλεόρασης TVE1 στην Εύβοια, 15-17 Ιανουαρίου 2024.

Στόχος του ταξιδιού ήταν η προβολή της Εύβοιας ως τουριστικού προορισμού σε ένα ευρύ κοινό στην Ισπανία, το οποίο αγγίζει τα 1.400.000 άτομα ανά επεισόδιο. Η εκπομπή εστιάζει σε νέους προορισμούς, δίνοντας έμφαση στον πολιτισμό και την γαστρονομία.

Η Εύβοια εντυπωσίασε τους συντελεστές της εκπομπής με το καταπράσινο τοπίο της, την πλούσια ιστορία και παράδοση, τα γευστικά προϊόντα, όπως τα σύκα Κύμης και τα φρέσκα ψάρια, και φυσικά, την φιλόξενη διάθεση των κατοίκων.

Γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Μονόδρυ, την Νέα Αρτάκη και τον Ευβοϊκό κόλπο, αναδεικνύοντας την φυσική ομορφιά και τα αξιοθέατα της περιοχής.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο ΕΟΤ Ισπανίας εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την επιτυχημένη συνεργασία και ευελπιστούν σε αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Ισπανία προς την περιοχή.

Η κα. Φανή Παπαθωμά, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, δήλωσε: “Αποτελεί στρατηγική μας προτεραιότητα η εξωστρέφεια και η προσέλκυση νέων αγορών. Η Εύβοια, με τα μοναδικά χαρακτηριστικά της, αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους Ισπανούς τουρίστες.”

Ο κ. Γιώργος Κελαιδίτης, Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, τόνισε: “Η Εύβοια κέρδισε τους απαιτητικούς συντελεστές της εκπομπής με την αυθεντικότητα και την ζεστή φιλοξενία της. Είμαστε βέβαιοι ότι η προβολή της στην Ισπανική τηλεόραση θα φέρει άριστα αποτελέσματα.”

Η συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ΕΟΤ Ισπανίας αποτελεί την απαρχή μίας σειράς δράσεων με στόχο την προώθηση της περιοχής στην Ισπανική τουριστική αγορά.

Σχετικά Άρθρα

Κάλυμνος: Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς παγκοσμίως για το 2023

Evripos 90FM

Στον αέρα η δωρεάν φιλοξενία σχεδόν 30.000 παιδιών

Evripos 90FM

Άστραψε και βρόντηξε η Άντζελα Γκερέκου για ειδύλλιο που της χρεώνουν!

Evripos 90FM