Ειδήσεις

Κύμη: Μια μεγάλη γιορτή για το περιβάλλον στο 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ πολιτισμού

Το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Κύμης στο Λαογραφικό Μουσείο.

Οι μαθητές της Κύμης ετοιμάζουν μια σπουδαία δράση. Συγκεκριμένα, διοργανώνουν το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Πολιτισμού. Η εκδήλωση αφορά την κυκλική οικονομία και το περιβάλλον.

Πρόγραμμα και τοποθεσία

Το φεστιβάλ θα γίνει στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης. Οι ημερομηνίες είναι το Σάββατο 25 και η Κυριακή 26 Απριλίου 2026.

Οι δράσεις θα εξελιχθούν σε δύο ζώνες. Το πρωί το μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 10:30 έως τις 14:00. Επίσης, το απόγευμα το κοινό μπορεί να προσέρχεται από τις 18:30 έως τις 21:00.

Δημιουργικές δράσεις για όλους

Στόχος των παιδιών είναι η ανάδειξη της βιωσιμότητας. Επομένως, οι επισκέπτες θα συμμετέχουν σε πολλές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Ξεναγήσεις από τους ίδιους τους μαθητές.

  • Εργαστήρια για κατασκευές (DIY).

  • Παιχνίδια με εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

  • Ανταλλαγή ρούχων και αντικειμένων (Bazaar).

Επιπλέον, θα λειτουργεί και ο «Σταθμός της Τύχης». Εκεί, οι επισκέπτες θα κερδίζουν δώρα από επιχειρήσεις της περιοχής.

Συνεργασία και αιγίδα

Η γιορτή θα κλείσει με μια μεγάλη εκδήλωση. Σε αυτήν θα παρουσιαστούν έργα των σχολείων της Κύμης.

Τέλος, το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Η χρηματοδότηση έρχεται από το έργο «Τοπική Παράδοση και Βιωσιμότητα». Σας περιμένουμε όλους εκεί για να γνωρίσουμε τη δημιουργικότητα των μαθητών μας!

Μαθητικό Φεστιβάλ Κύμης

Σχετικά Άρθρα

ΑΑΔΕ – Πωλήσεις μέσω διαδικτύου: Έξι εταιρείες στη «φάκα» για φοροδιαφυγή !

Evripos 90FM

Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη εν κινήσει (pics)

Evripos 90FM

Σήφης Βαλυράκης: Ο πρώην υπουργός αγνοείται στα νερά του Ευβοϊκού κόλπου

Evripos 90FM