Ειδήσεις

Με μεγάλη επιτυχία η δράση δωρεάν ιατρικών εξετάσεων του Δήμου Χαλκιδέων

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν οι πολίτες του Δήμου Χαλκιδέων την πρωτοβουλία για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, που πραγματοποιήθηκε χθες, 22 Απριλίου 2024, στην Αίθουσα “Αριστοτέλης”. Η δράση, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Χαλκιδέων, του Κ.Ε.Π Υγείας του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων και του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, προσελκύοντας 98 δημότες.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 60 καρδιογραφήματα, 32 σπιρομετρήσεις και 62 συνταγογραφήσεις. Παράλληλα, όλοι οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε αιματολογικό έλεγχο και μέτρηση αρτηριακής πίεσης. Η πολύτιμη συνδρομή του ιατρού εργασίας του Δήμου Χαλκιδέων κ. Αθανασίου Σιμιτζή, της νοσηλεύτριας του Δήμου κ. Δήμητρας Κουμπατή, των ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας (μεταξύ των οποίων ο Δ/ντης Πνευμονολογικού, Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος κ. Στέλιος Ποδάρας, ο ειδικός Καρδιολόγος κ. Γεώργιος Νερούτσος και ο ειδικευόμενος ιατρός Γενικής Ιατρικής κ. Κωνσταντίνος Καγιούλης), καθώς και των νοσηλευτριών κ. Ευαγγελίας Ορφανού, κ. Σωτηρίας Τόγια (από το Γ.Ν Χαλκίδας) και κ. Ελένης Γιαννούτσου, κ. Αγγελικής Ράζου (από το Κ.Ε.Π Υγείας του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων), αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για την άψογη διεξαγωγή της δράσης.

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων κα. Έλενα Βάκα, παρούσα στην εκδήλωση, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την θερμή ανταπόκριση του κοινού. Συνεχάρη δε, μαζί με την Αντιδήμαρχο Υγείας κα. Βασιλική Κόντου, τον Διοικητή του Γ.Ν Χαλκίδας κ. Κωνσταντίνο Χροναίο, τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Γ.Ν Χαλκίδας, την Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ.Ν Χαλκίδας κ. Ευρυδίκη Δεληγιώργη, τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, τους ιατρούς και τις νοσηλεύτριες για την πολύτιμη συνεισφορά τους.

Στόχος της δράσης, όπως τόνισε η κα. Βάκα, ήταν η προαγωγή της υγείας και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη σπουδαιότητα της πρόληψης. Η διοίκηση του Δήμου Χαλκιδέων δεσμεύεται για τη συνέχιση και ενίσχυση τέτοιων πρωτοβουλιών, με σκοπό την διασφάλιση της εύκολης και δωρεάν πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους τους δημότες.

Είναι αξιοσημείωτο ότι αντίστοιχες δράσεις δωρεάν ιατρικών εξετάσεων προγραμματίζονται να υλοποιηθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο Ομάν

Evripos 90FM

Kαταβάλλεται σήμερα το «μπόνους» 300 ευρώ σε επιπλέον 5.456 μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους

Evripos 90FM

Ουκρανοί στρατιώτες σκότωσαν δύο Έλληνες ομογενείς στα σύνορα με την Ρωσία – Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Evripos 90FM