Ειδήσεις

Μίνωας 2024: Η Χαλκίδα μαθαίνει από την μεγαλύτερη αντισεισμική άσκηση στην Ελλάδα

Ο Δήμος Χαλκιδέων συμμετείχε στην μεγαλύτερη αντισεισμική άσκηση πεδίου στην Ελλάδα, "Μίνωας 2024", για την βελτίωση της ετοιμότητας σε ισχυρούς σεισμούς. -90fm.gr-evripos

Ο Δήμος Χαλκιδέων, με την ενεργή συμμετοχή του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Αθανάσιου Τριανταφύλλου και του Προϊστάμενου Πολιτικής Προστασίας Αντώνη Μητράκη, έλαβε μέρος στην άσκηση “Μίνωας 2024”, που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και την Περιφέρεια Κρήτης.Η άσκηση “Μίνωας 2024”, που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη από τις 22 έως τις 24 Απριλίου 2024, αποτέλεσε την μεγαλύτερη αντισεισμική άσκηση πεδίου πλήρους ανάπτυξης που έχει υλοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα. Με την συμμετοχή περίπου 150.000 ατόμων, η άσκηση προσομοίωσε δύο σεισμικά συμβάντα, ένα 7,2 Ρίχτερ κοντά στο Ηράκλειο και ένα 6,4 Ρίχτερ κοντά στα Χανιά.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, υλοποιήθηκαν ρεαλιστικά σενάρια που περιλάμβαναν τραυματισμούς και εγκλωβισμούς πολιτών, κατολισθήσεις, δομικές βλάβες σε κτίρια και δράσεις εκκένωσης σε σχολεία και κτίρια υπηρεσιών.

Ο Δήμος Χαλκιδέων, μέσω της ενεργής του συμμετοχής, είχε την ευκαιρία:

  • Να βελτιώσει την χρήση των διαθέσιμων μέσων πολιτικής προστασίας.
  • Να ενισχύσει τον συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.
  • Να αυξήσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα του μηχανισμού πολιτικής προστασίας σε περίπτωση ισχυρού σεισμικού φαινομένου.

Η συμμετοχή στην άσκηση “Μίνωας 2024” αποτελεί για τον Δήμο Χαλκιδέων ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανθεκτικότητας του απέναντι σε φυσικές καταστροφές και της διασφάλισης της ασφάλειας των πολιτών.

Σχετικά Άρθρα

Βροχές και χιόνια προ των πυλών

Evripos 90FM

Ντούγκιν: Κάτω από το κάθισμα του οδηγού ήταν η βόμβα που σκότωσε την κόρη του

Evripos 90FM

Απαράδεκτοι βανδαλισμοί στο Δημοτικό Κοιμητήριο Χαλκίδας

Evripos 90FM