Ειδήσεις

Ν.Δ.: Εκτός εκλογικής μάχης ο Σπύρος Πνευματικός – Μετά τις αντιδράσεις

Εκτός εκλογικής μάχης τέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Σπύρος Πνευματικός μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τη διαλογή ασθενών.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Σπύρο Πνευματικό. Με ανάρτησή του ο τελευταίος γνωστοποίησε ότι αποσύρεται από τον εκλογικό αγώνα, δηλώνοντας ότι σε περίπτωση που εκλεγεί, θα παραιτηθεί από βουλευτής και θα παραδώσει την έδρα.

Κ. Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτη η καθολική πρόσβαση του πολίτη στην καλύτερη θεραπεία

Από την Αιδηψό όπου περιοδεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ότι ο υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας Σπύρος Πνευματικός τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα (όχι από τα ψηφοδέλτια, καθώς έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο και δεν μπορούν να αλλάξουν τώρα). «Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ανάρτηση του Σπύρου Πνευματικού

«Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της Ν.Δ. αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά» ανέφερε ειδικότερα στην ανάρτησή του.

 

Οι επίμαχες δηλώσεις και η «συγγνώμη»

Ο Σπύρος Πνευματικός είχε ζητήσει χθες συγγνώμη για τις δηλώσεις του σχετικά με το ποια πρέπει να είναι η ιατρική αντιμετώπιση των καρκινοπαθών που βρίσκονται σε τελικό στάδιο λόγω υψηλού κόστους, που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, υποστηρίζοντας ότι παρερμηνεύθηκαν τα λέγόμενά του.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων:

«Πρέπει να δούμε την αξιολόγηση των πράξεων. Πόσες απ’ αυτές τις πράξεις που κάνουμε κάθε μέρα χρειάζονται; Δηλαδή ένα κόστος τεραστίων διαστάσεων μπορεί να γίνει αν περιορίσουμε μερικά πράγματα απ’ αυτά που δεν χρειάζονται να γίνουν. Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τον άρρωστο αν πάμε και του πούμε ότι “δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτό για σας”. Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων. Υπάρχει ένα σημείο που δεν έχεις λόγο να κάνεις κάτι παραπάνω. Θα μου πει κάποιος ότι ο καλός Θεός έχει αποφασίσει διαφορετικά. Μα πράγματι, αλήθεια είναι αυτό το πράγμα, στο τέλος της ημέρας όμως τι θα γίνει; Αυτά τα πράγματα τα έχουν δει… Η Αμερική είναι ένα τρομακτικό παράδειγμα: Ψάχνουν τα πάντα, ψάχνουν το κόστος των πράξεων, το cost benefit ratio σε μία πράξη κτλ. Όταν είχαμε πάει στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με τη γυναίκα μου στην Αμερική, η πρώτη συζήτηση που είχαμε ακούσει ήταν πραγματικά πόσο ακριβό είναι το αμερικάνικο σύστημα. Γιατί ήταν τόσο πολύ ακριβό; Γιατί όλοι φτάνανε στο νοσοκομείο, σε όποια κατάσταση κι αν ήταν και γινόντουσαν τα πάντα για όλους. Και με αυτό τον τρόπο ανακαλύψανε ότι μετά από λίγο καιρό δεν θα μπορούσαν να παρέχουν υπηρεσίες σε κανέναν. Άρα θα πρέπει να κάνουν μια σχετική επιλογή το πόσο μπορούν να ξοδέψουν… Ακούγεται λίγο κυνικό – Δεν είναι κυνικό, είναι ανθρώπινο».

Αλ. Τσίπρας: Πολύ αργά

Οι δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού είχαν βρεθεί στο «στόχαστρο» και της Κουμουνδούρου, που κατηγόρησε τη Ν.Δ. για κρυφή ατζέντα στην Υγεία.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός πως τέθηκε εκτός εκλογικού αγώνα της Ν.Δ. ο Σπ. Πνευματικός, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Too little, too late. Πολύ αργά, ο κ. Μητσοτάκης τον έθεσε εκτός μετά τη δική μου τοποθέτηση χθες το βράδυ και τη συνέντευξη Τύπου σήμερα. Τον έθεσε εκτός ακριβώς επειδή φανέρωσε το κρυφό του σχέδιο. Δεν αρκεί που τον έθεσε εκτός, εγώ τον προκαλώ σε δημόσια τηλεοπτική αντιπαράθεση, οι δυο μας, για να συζητήσουμε το σχέδιό μας για την υγεία. Για να μας πει ποιο είναι το σχέδιό του και το πραγματικό του πρόγραμμα».

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα στο Ζάππειο ο κ. Τσίπρας σχολίασε πως οι δηλώσεις του κ. Πνευματικού «δεν ήταν κάποιο λάθος, αλλά η ατζέντα που έκρυβε η Ν.Δ. και τη φανέρωσε». Παρέπεμψε, μάλιστα, και σε τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συζήτηση στη Βουλή το 2019, κατά την οποία είχε δηλώσει πως «θα ανατριχιάσετε» με τις μεταρρυθμίσεις που σκοπεύουμε στη Δημόσια Υγεία».

 

Σχετικά Άρθρα

32 ΑΚΟΜΗ ΗΡΩΕΣ  ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ 40 ! κηδεύτηκαν με ΤΙΜΕΣ την Παρασκευή στο κοιμητήριο της ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ στην Β. Ήπειρο !

Evripos 90FM

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Evripos 90FM

Προσκύνημα στον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο με τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας!

Evripos 90FM