Ειδήσεις

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας από την ΕΛ.ΑΣ.

Σε μια σειρά μέτρων για την ενίσχυση της αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., μετά τη δολοφονία γυναίκας έξω από το Α.Τ. Αγίας Αναργύρων.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις, τα μέτρα εστιάζουν σε:

Βελτίωση της διαχείρισης καταγγελιών:

Αξιοποίηση ειδικού οδηγού: Για κάθε καταγγελία θα αξιοποιείται ο ειδικός οδηγός διαχείρισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, ο οποίος κωδικοποιήθηκε το 2021 και ενημερώθηκε με τις νέες νομοθετικές αλλαγές.

Κεντρική παρακολούθηση: Θεσπίζεται κεντρική παρακολούθηση και εποπτεία όλων των καταγγελιών και περιστατικών σε επίπεδο Διεύθυνσης Αστυνομίας, με ορισμό ανώτερου αξιωματικού ως επόπτη.
Εβδομαδιαίος απολογισμός: Κάθε εβδομάδα θα αποστέλλεται απολογισμός για τις καταγγελίες και τη διαχείρισή τους στο Επιτελικό Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ενημέρωση Διοίκησης: Για κάθε περιστατικό, ο Αξιωματικός Υπηρεσίας θα ενημερώνει τον Διοικητή του Τμήματος και τον επόπτη της Διεύθυνσης Αστυνομίας για υποστήριξη στη διαχείριση.
Προστασία θυμάτων:

Ασφαλής μεταφορά και διαμονή: Εξασφαλίζεται ασφαλής μεταφορά και διαμονή σε ασφαλή χώρο για κάθε θύμα, μέχρι να εκλείψει ο κίνδυνος για τη ζωή του.
Δημιουργία νέων Γραφείων: Μέχρι τα τέλη Μαΐου, θα έχουν δημιουργηθεί 45 νέα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας σε όλη την Ελλάδα.
Επέκταση Panic Button: Επεκτείνεται πανελλαδικά η χρήση του Panic Button, για άμεση ειδοποίηση της Αστυνομίας σε περίπτωση κινδύνου.

Ενίσχυση της ευαισθητοποίησης:

Ενσυναίσθηση και υποστήριξη: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε τη σημασία της ενσυναίσθησης και της παροχής κάθε δυνατής υποστήριξης προς τα θύματα.
Θέση θύματος: Ζητήθηκε από τους αστυνομικούς να μπαίνουν στη θέση των θυμάτων και να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα σαν να είναι δικό τους.
Αίσθημα ασφάλειας: Υπογραμμίστηκε η ανάγκη οι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς όταν απευθύνονται στην Αστυνομία.

Συνολικά, τα νέα μέτρα αποσκοπούν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, στην προστασία των θυμάτων και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης προς την Αστυνομία.

Σχετικά Άρθρα

Εύβοια – Αποκλειστικά στον Evripo 90fm: Η επιτροπή διαφάνειας στον Δήμο Ερέτριας

Νίκη Σμπιλίρη

Νέες μειώσεις 15%-30% σε ιδιωτικό τομέα, ειδικά μισθολόγια και συντάξεις

Evripos 90FM

Κιβωτός του Κόσμου: Τα ακίνητα-«φιλέτα» αξίας 4 εκατ. και τα 130.000 σε προσωπικό λογαριασμό

Evripos 90FM