Ειδήσεις

Νέο πρόγραμμα προώθησης βιολογικών προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνει τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό διακρατικό πρόγραμμα: «EUORGJOU» και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να συμμετέχουν στις δράσεις του προγράμματος.
 
Σκοπός του προγράμματος «EUORGJOU» είναι η προώθηση των βιολογικών προϊόντων  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ελαιόλαδο, κονσερβολιές, γαλακτοκομικά και μέλι) της Ρουμανίας (γαλακτοκομικά) και της Βουλγαρίας (μέλι) στις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας.
 
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κατανάλωσης των βιολογικών προϊόντων, μέσω της προβολής τους σε καταναλωτές και σε επαγγελματίες (σεφ, ειδικοί στη γαστρονομία, δημοσιογράφοι, influencers κλπ.), αλλά και μέσω της βελτίωσης της εικόνας τους.
 
Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 36 μήνες και συνολικό προϋπολογισμό 3.187.508 €. Είναι συγχρηματοδοτούμενο κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 20% από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας.
 
Λόγω του μεγάλου προσδοκώμενου οφέλους για την τοπική οικονομία και τα παραγόμενα βιολογικά αγροτικά προϊόντα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναλαμβάνει να καλύψει οικονομικά τις δράσεις του πρώτου έτους, ούτως ώστε να μπορέσει να εκκινήσει δυναμικά το πρόγραμμα, μέχρι να γίνουν οι πρώτες εισροές από την Ε.Ε.
 
Οι πρώτες δράσεις επικοινωνίας στα Social Media και στα ΜΜΕ βρίσκονται στη φάση του σχεδιασμού, ενώ ήδη οργανώνεται το εκθεσιακό πλάνο στις Ηνωμένες Πολιτείες (BIOFACH AMERICA 21-23/9/ 2023) και στην Αραβική χερσόνησο (BIOFACH SAUDI ARABIA 19-21/11/2023 και Μ.Ε.ΝΟ.P.E.12-14/12/2023).
 
«Στηρίζουμε τους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας με το διακρατικό πρόγραμμα “EUORGJOU”, συνολικού προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ περίπου και καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι η προβολή εξαιρετικών προϊόντων της Στερεοελλαδίτικης γης και τελικά η ενίσχυση των παραγωγών μας και η τόνωση της τοπικής οικονομίας».
 
Ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας Αναστάσιος Βελισσαρίου τόνισε: «Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας ως Οργανισμός της Περιφέρειας στηρίζει τον επιχειρηματία (παραγωγό, μεταποιητή, αποθηκευτή, έμπορο) που επιθυμεί να πιστοποιήσειταπροϊόντα του ως βιολογικά. Για τον σκοπό αυτό προσπαθεί να συμμετάσχει και σε προγράμματα ενίσχυσης των επαγγελματιών του κλάδου με στόχο τηνπροώθηση των βιολογικών προϊόντων.
 
Οικολογική (βιολογική) γεωργία είναι ένασύστημα παραγωγής που βασίζεται στην αμειψισπορά των καλλιεργειών, τηνανακύκλωση των φυτικών υπολειμμάτων και της ζωικής κοπριάς, τη χλωρή λίπανση, τηλογική χρήση των γεωργικών μηχανημάτων και τους βιολογικούς τρόπουςαντιμετώπισης των εχθρών και παρασίτων των φυτών».
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την απαραίτητη φόρμα συμμετοχής στοσύνδεσμο:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc4X6YQ3Ztb8Z_6zTiZV6of753GMMArN0tgVX-jDZTE-q6nLw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0 μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023.
Για περισσότερες πληροφορίες: Γραφείο Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Τηλ.: 2221353543
 

Σχετικά Άρθρα

Ξέχασαν κλειδωμένο επί ώρες εξάχρονο παιδί μέσα σε σχολικό στον Ασπρόπυργο!

Evripos 90FM

Bloomberg: Γιατί το χάος με το συνταξιοδοτικό της Ελλάδας οδηγεί στο διαπραγματευτικό αδιέξοδο

Evripos 90FM

Ένα γιοτ βγαλμένο από παραμύθι…

Evripos 90FM