Ειδήσεις

Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών «Η Μέδουσα» φέρνει στο προσκήνιο την Κυκλική Οικονομία και τις Καλές Πρακτικές στη Διαχείριση Απορριμμάτων

Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών «Η Μέδουσα», με την υποστήριξη πέντε Δήμων από διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας, διοργανώνει μια ενημερωτική εσπερίδα με θέμα: «Διαχείριση Απορριμμάτων, Κυκλική Οικονομία & Καλές Πρακτικές». Η εκδήλωση, η οποία θα λάβει χώρα στις 18/05 και 17:00μμ στο 2ο Δημοτικό σχολείο Ερέτριας, έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού για την υιοθέτηση αρχών κυκλικής οικονομίας και βέλτιστων πρακτικών στη διαχείριση απορριμμάτων.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η Ελλάδα υστερεί σημαντικά στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων. Παρόλα αυτά, η αισιοδοξία λάμπει, καθώς ολοένα και περισσότεροι Δήμοι αναγνωρίζουν την επιτακτική ανάγκη για αλλαγή και υιοθετούν καινοτόμες λύσεις. Η εσπερίδα του Συλλόγου «Η Μέδουσα» έρχεται να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια, φέρνοντας στο προσκήνιο παραδείγματα καλών πρακτικών από Δήμους που έχουν σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν πετυχημένα μοντέλα διαχείρισης απορριμμάτων που υλοποιούνται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, εστιάζοντας σε πρακτικές εφαρμογές που μπορούν να υιοθετηθούν από τοπικές αυτοδιοικήσεις, πολίτες, επιχειρήσεις, σχολεία, ξενοδοχεία και λοιπούς φορείς.

Η υιοθέτηση της κυκλικής οικονομίας και η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών στη διαχείριση απορριμμάτων δεν αποτελεί απλώς ηθική υποχρέωση, αλλά και επένδυση στο μέλλον. Μέσα από ορθολογικές πρακτικές, μπορούμε να μειώσουμε δραστικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, να εξοικονομήσουμε πολύτιμους πόρους και παράλληλα να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας.

Η εσπερίδα του Συλλόγου «Η Μέδουσα» αποτελεί μια αξιόλογη πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση. Ας στηρίξουμε όλοι μαζί αυτή την προσπάθεια, συμμετέχοντας ενεργά στην εκδήλωση και διαδίδοντας το μήνυμα της κυκλικής οικονομίας και της υπεύθυνης διαχείρισης απορριμμάτων.

Μαζί, μπορούμε να χτίσουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον!

Σχετικά Άρθρα

ΠΣτΕ – ΕΛ.ΑΣ: 8 συλλήψεις σε 1.185 ελέγχους μόλις χθες στην Περιφέρεια!

Evripos 90FM

Ιράν: Αφέθηκε ελεύθερη μετά από ένα μήνα η γυναίκα που κυκλοφορούσε χωρίς μαντίλα

Evripos 90FM

Forbes προς Τσίπρα – Βαρουφάκη: Η οικονομική σας θέση είναι απελπιστική

Evripos 90FM