Πολιτική

Πριν το τέλος Ιανουαρίου η απάντηση της τρόικας για τους υπερχρεωμένους

«Πριν το τέλος Ιανουαρίου θα έχουμε πάρει απαντήσεις από την τρόικα και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σχετικά με την εισαγωγή ενός βελτιωμένου πλαισίου για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών: νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αυτό γνωστοποίησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκοδράς στη συνέντευξη Τύπου για τον προγραμματισμό του υπουργείου για το 2013.

Όπως είπε ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης στην τοποθέτησή του: Ως γνωστόν η Κυβέρνηση έχει παρουσιάσει τις προτάσεις της από το Νοέμβριο και περιμένουμε τις απαντήσεις από την πλευρά της Τρόικα. Μέχρι το τέλος Μαρτίου η Κυβέρνηση θα αναμορφώσει το πλαίσιο για τα φυσικά πρόσωπα έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η μακροχρόνια εκκρεμοδικία και να εξασφαλιστεί η συντομότερη επάνοδος του οφειλέτη στην οικονομική δραστηριότητα.

Πέρα όμως του εξορθολογισμού και της επικαιροποίησης του νόμου που ισχύει σήμερα, η Κυβέρνηση έχει προτείνει την εφαρμογή ενός προγράμματος διευκόλυνσης δανειοληπτών με ετήσια εισοδήματα έως 25.000 ευρώ.

Στόχος του προγράμματος είναι τα νοικοκυριά να μπορούν για 48 μήνες να καταβάλλουν δόση που δεν θα ξεπερνά το 30% των μηνιαίων αποδοχών του οφειλέτη. Για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις επιπλέον προτείνεται η βελτίωση του πλαισίου του «ΤΕΙΡΕΣΙΑ» ώστε να αξιολογούνται με βάση το συνολικό τους προφίλ και όχι από μεμονωμένα ατυχή περιστατικά.

Επίσης, πρόκειται να συμπεριληφθούν και μέτρα για τους συνεπείς δανειολήπτες, επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών.

real.gr

Σχετικά Άρθρα

Σίμος Κεδίκογλου: Η Ελλάδα υποστηρίζει την εγγύτητα του Αζερμπαϊτζάν με την ΕΕ, υπό όρους

Evripos 90FM

Η απάντηση της κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Evripos 90FM

Ο επιχειρηματίας και Πρόεδρος Ξενοδόχων Αιδηψού και Β. Ευβοίας Θεόδωρος Ρουμελιώτης είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Φάνη Σπανό

Evripos 90FM