Πολιτική

Τσίπρας σε Σαμαρά: Δεν ήταν ομιλία, ήταν επικήδειος

Σφοδρή προσωπική επίθεση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής στον πρωθυπουργό ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και με ύφος ειρωνικό τον «καλωσόρισε» στη Βουλή έπειτα από απουσία τεσσάρων μηνών.

Σε έντονο τόνο, ο κ. Τσίπρας, κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι κατά τις προγραμματικές του δηλώσεις υποσχέθηκε να επαναδιαπραγματευτεί και δεν θα προωθήσει νέα μέτρα περικοπών και σήμερα επιστρέφει στο βήμα της Βουλής για να υπερασπιστεί τα νέα μέτραμκαι τις νέες περικοπές.

«Να μην κάνουμε να σας ξαναδούμε όταν θα φέρετε τα νέα μέτρα γιατί μέχρι το Φλεβάρη θα αναγκαστείτε να φέρετε νέα μέτρα» επισήμανε ο κ. Τσίπρας και του «ευχήθηκε» να τον ξαναδει την ημέρα των πργραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για τις αιτιάσεις περί παλαιοκομματισμού, τη στιγμή που, όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Σαμαρά στο υπουργείο πολιτισμού υπήρξαν καταγγελίες για διορισμούς εργαζομένων από την Μεσσηνία, εκλογική επριφέρεια του πρωθυπουργού.

Στράφηκε και κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, επισημαίνοντας ότι η πρώτη που πράξη ως υπουργός Οικονομικών ήταν να πουλήσει μια υγιή τράπεζα, την Αγροτική, στους «φίλους του τους τραπεζίτες».

«Συνεχάρη», ακόμη, τον πρωθυπουργό για την πρόθεσή του να κάνει ανασχηματισμό και να τοποθετήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο στη θέση του αντιπροέδρου.

iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα

Επίκαιρη ερώτηση του Μ. Χατζηγιαννάκη για την τραγική αδιαφορία της κυβέρνησης της ΝΔ τα τελευταία 3,5 χρόνια για το ζήτημα του ΕΚΑΒ στην πυρόπληκτη Β. Εύβοια.

Evripos 90FM

Ηχηρά ονόματα εκτός Βουλής

Evripos 90FM

Σ. Κεδίκογλου: Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την κατασκευή αλιευτικών καταφυγίων σε Αγ. Γεώργιο Λιχάδας και Μαρμάρι

Evripos 90FM