Πολιτική

Ανοίγει ο δρόμος για νέα έργα και δράσεις στη Βόρεια Εύβοια με την ΟΧΕ

Σημαντική εξέλιξη για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας αποτελεί η πρόσκληση για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ), η οποία ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας στα Λουτρά Αιδηψού.

Η ΟΧΕ Βόρειας Εύβοιας αποτελεί ένα εργαλείο στρατηγικής σημασίας για την περιοχή, καθώς ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη νέων έργων και δράσεων, με στόχο την ουσιαστική ανασυγκρότηση και την τόνωση της ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της ΟΧΕ, προβλέπεται η υλοποίηση ενός ευρέος φάσματος παρεμβάσεων, σε τομείς όπως οι υποδομές, η ενέργεια, η προστασία του περιβάλλοντος, ο τουρισμός και η αγροδιατροφή.

Σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση της ΟΧΕ διαδραματίζουν οι Δήμοι Μαντουδίου-Λίμνης Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού, οι οποίοι καλούνται να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει η ΟΧΕ για την υλοποίηση των δικών τους αναπτυξιακών σχεδίων.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί καρπός της αδιάλειπτης προσπάθειας και της στενής συνεργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, των Δήμων και των τοπικών φορέων.

“Συνεχίζουμε να διεκδικούμε για τον τόπο μας, τιμώντας την εντολή των συμπολιτών μας”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, τονίζοντας τη δέσμευση της Περιφέρειας για την υλοποίηση έργων και δράσεων που θα ωφελήσουν ουσιαστικά τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας.

Η υλοποίηση της ΟΧΕ Βόρειας Εύβοιας αναμένεται να δώσει νέα πνοή στην περιοχή, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Σχετικά Άρθρα

ΠΣτΕ: Κ. Αποστολόπουλος – “Στηρίζουμε τα αιτήματα των αγροτών μας”

Evripos 90FM

Κωνσταντοπούλου: Oμάδες πολιτών θα αντικαταστήσουν τα ΜΑΤ, λαϊκά δικαστήρια και λουκέτο σε ΜΜΕ.

Evripos 90FM

ΣΥΡΙΖΑ: Θα χρησιμοποιήσουμε τις καταθέσεις για να κάνουμε ανάπτυξη!

Evripos 90FM