Πολιτική

Η Στενή Ευβοίας ομορφαίνει: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης με στόχο την τουριστική ανάπτυξη

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, κήρυξε την έναρξη εργασιών για το έργο ανάπλασης στην ορεινή Στενή, με στόχο την αναβάθμιση και την ανάδειξη της περιοχής ως μοναδικού τουριστικού προορισμού.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτεί το έργο ύψους 400.000 ευρώ, με σκοπό την ενίσχυση της φυσικής ομορφιάς της Στενής και την προσβασιμότητά της για όλους.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες περιλαμβάνουν:

Αποξήλωση και αντικατάσταση του φθαρμένου πεζοδρομίου με νέο, ικανού πλάτους για την άνετη και ασφαλή διέλευση όλων, συμπεριλαμβανομένων των ΑμεΑ.

Λιθεπένδυση των τοιχίων κατά μήκος της διαδρομής.

Αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών με ομοιόμορφα τύπου LED για καλύτερο φωτισμό.

Εξωραϊσμό και ανάπλαση της πλατείας “Βρύσης Νταβέλη”, με αποξήλωση και αντικατάσταση των φθαρμένων πλακών και την τοποθέτηση νέων πέτρινων καθιστικών.

Υδροσυλλογή των υδάτων της “Βρύσης Γιατρού” και παροχέτευσή τους στο δίκτυο ομβρίων υδάτων.

Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση της όψης της περιοχής, η τόνωση της τουριστικής ανάπτυξης και η δημιουργία ενός πιο φιλόξενου και προσβάσιμου περιβάλλοντος για ντόπιους και επισκέπτες.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Η Στενή Ευβοίας είναι ένας μοναδικός τόπος και ένας πολύ ελκυστικός τουριστικός προορισμός! Παρεμβαίνουμε από κοινού με τον Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων και συγχρηματοδοτούμε την υλοποίηση έργου ανάπλασης, το οποίο αποσκοπεί στην αναβάθμιση και ανάδειξη της Άνω και της Κάτω Στενής. Οι εργασίες εξωραϊσμού θα γίνουν με γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, ενώ θα αναδείξουν και την πλατεία “Βρύσης Νταβέλη”. Το έργο αρχικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, φιλοδοξεί να συμβάλλει περαιτέρω στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε: «Ενώνουμε για μια ακόμα φορά τις δυνάμεις μας με τον Α’ βαθμό της Αυτοδιοίκησης για να παράξουμε έργα τα οποία θα φέρουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην τοπική κοινωνία. Η ανάπλαση των χώρων αναψυχής και περιπάτου της πανέμορφης Στενής, φιλοδοξούμε θα προσθέσει μια φρέσκια πινελιά στον ήδη μοναδικό της καμβά, θα προσδώσει από την άλλη μια ακόμα ώθηση για το σταθερά ανοδικό τουριστικό της προϊόν, κλειδί και καταλύτη για την προσέλκυση επισκεπτών στο ευρύτερο σύμπλεγμα της Δίρφης».

Ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς δήλωσε: «Χρηματοδοτούμε με 200.000 ευρώ το έργο ανάπλασης της Στενής και συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που θα καλύψει το υπόλοιπο 50% του έργου, που θα εξωραΐσει τον τόπο μας και θα συμβάλλει για την ακόμη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Επιδιώκουμε να αναδείξουμε την ομορφιά της διαδρομής από την Κάτω Στενή μέχρι την Άνω Στενή και παράλληλα να αναδείξουμε τη “Βρύση Νταβέλη”, αλλά και τη “Βρύση του Γιατρού”»

Σχετικά Άρθρα

Κακλαμάνης: Είσαι ανίκανος – Νεράντζης: Κι εσύ υπέργηρος

Evripos 90FM

Μήνυμα της Δημάρχου Χαλκιδέων για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Evripos 90FM

Συνάντηση Κεδίκογλου – Σπανού – Kελαϊδίτη: Στα “σκαριά” το φράγμα των Ψαχνών και η ολοκλήρωση του αλιευτικού καταφυγίου στην Λιχάδα!

Evripos 90FM