Πολιτική

«Μακριά από αλαζονεία – Δώστε βάρος στη σωστή διαχείριση»

Φαινόμενα αλαζονείας, αλλά και υποτίμηση της καθημερινής διαχείρισης των πραγμάτων φαίνεται να διαβλέπει ο Αλέξης Τσίπρας.
Με την ομιλία του, μάλιστα, στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να προειδοποιήσει τα μέλη της κυβέρνησής του «μακριά από την αλαζονεία, καταπολεμήστε τη διαφθορά, δώστε βάση στη σωστή διαχείριση».

Ο πρωθυπουργός, παρά την πρώτη κόντρα με τους Ευρωπαίους για τις κυρώσεις στην Ρωσία, θα τονίσει στην ομιλία του πως «το κλίμα αλλάζει τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό».

– Τα ονόματα της νέας κυβέρνησης

Η ηγεσία της κυβέρνησης, μάλιστα, δίνει ιδιαίτερη σημασία στις επισκέψεις του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και του Προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισεμπλουμ, Πέμπτη και Παρασκευή αντίστοιχα στην Αθήνα.

Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, απάντησε επιθετικά χθες το βράδυ σε όσους κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι δεν τήρησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για ολιγάριθμο κυβερνητικό σχήμα.

– «Κυβέρνηση με 10 αντί 18 Υπουργεία.

– Κυβέρνηση με 13 Υπουργούς αντί 19.

– Κυβέρνηση με 5 Υφυπουργούς αντί για 20» αναφέρετει χαρακτηριστικά σε non paper η κυβέρνηση, ενώ τονίζεται:

– «Μικρό και ευέλικτο Κυβερνητικό σχήμα αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν τόσα χρόνια το κάναμε σε μια μέρα, μόνο 10 Υπουργεία. Αποτελεί την αρχή της αναγκαίας μεταρρύθμισης του κράτους» και αναλύει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης:

– «10 + 3 Επικρατείας + Πρωθυπουργός + Αντιπρόεδρος

– 15μελές Κυβερνητικό Συμβούλιο αντί για Κυβερνητική Επιτροπή εβδομαδιαίας λειτουργίας (θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα)

– Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης με ευθύνη συντονισμού των οικονομικών Υπουργείων. Θα προεδρεύει στο Ε.Σ Υ.ΟΙ.Π. (Εθνικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής). Θα προεδρεύει στην Εθνική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης

– Υπουργός Επικρατείας με ευθύνη Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου (Φλαμπουράρης) με Υφυπουργό (Κουΐκ). Εποπτεύουν τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού.

– Υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (Νικολούδης). Εποπτεύει τους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς Δημόσιας Διοίκησης

– Υπουργός Επικρατείας (Παππάς) εποπτεύει τη Γ.Γ. Πρωθυπουργού και τη Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης».

real.gr

Σχετικά Άρθρα

Σ.Κεδίκογλου – Αγ. Άννα: Κτηνοτροφικό πάρκο στην Β. Εύβοια – Σφαγείο – Αποζημιώσεις (βίντεο)

Evripos 90FM

Καταγγέλλουν επίθεση στον Δ. Στρατούλη από μέλη της Χρυσής Αυγής

Evripos 90FM

Εκλογές ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛΛ: Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας – Οι υποψήφιοι

Evripos 90FM