Πολιτική

Σκληρή μάχη κατά της ρύπανσης στο Καλοχώρι-Παντείχι: Μήνυση κατ’ αγνώστων κατέθεσε ο Δήμος Χαλκιδέων.

Στις 12 Απριλίου 2024, ο Δήμος Χαλκιδέων, αποφασισμένος να αντιμετωπίσει το ζήτημα της περιβαλλοντικής ρύπανσης στην Κοινότητα Καλοχωρίου-Παντειχίου, κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων. Η ενέργεια αυτή έρχεται ως συνέχεια προηγούμενων εγγράφων που απεστάλησαν από τον Δήμο στις αρμόδιες περιβαλλοντικές αρχές, καταδεικνύοντας την αμετάκλητη στάση του απέναντι σε τέτοιου είδους παραβάσεις.

Σύμφωνα με την Δήμαρχο Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, η Δημοτική Αρχή “δείχνει μηδενική ανοχή στην περιβαλλοντική ρύπανση” και “προβαίνει σε όλες τις έννομες διαδικασίες, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο ασυνείδητων που βάζουν σε κίνδυνο την ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων.”

Η αυθαίρετη δημιουργία χωματερών και η ρύπανση του περιβάλλοντος αποτελούν σοβαρά ζητήματα με επιβλαβείς συνέπειες για την υγεία των πολιτών και το φυσικό περιβάλλον. Η δράση του Δήμου Χαλκιδέων στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα αποφασιστικότητας για την προστασία του περιβάλλοντος και την προάσπιση της ευημερίας των κατοίκων.

Είναι σημαντικό να τονιστεί η συλλογική προσπάθεια που απαιτείται για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Εκτός από τις ενέργειες του Δήμου, η ενεργή εμπλοκή και η ευαισθητοποίηση των πολιτών διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος. Η αναφορά τυχόν περιστατικών ρύπανσης στις αρμόδιες αρχές, η υιοθέτηση φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών στην καθημερινή ζωή και η συμμετοχή σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης αποτελούν σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση ενός πιο υγιούς και βιώσιμου μέλλοντος.

Σχετικά Άρθρα

Κυβέρνηση για πρόταση μομφής: Κίνηση εντυπωσιασμού Τσίπρα όσο φθίνει η δημοτικότητά του

Evripos 90FM

Τ. Θεοδωρικάκος: «Ο κ. Τσίπρας σήμερα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τον Έβρο. Τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα»

Evripos 90FM

ΔΕΘ: Αναλυτικά τα 21 μέτρα στήριξης ύψους €5,5 δισ. που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Evripos 90FM