Πολιτική

Τέλος στα χρόνια προβλήματα ύδρευσης! Η έγκριση της ΣΜΠΕ ανοίγει τον δρόμο για το φράγμα Σέτας-Μανικίων

Σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του πολυαναμενόμενου φράγματος Σέτας – Μανικίων αποτελεί η έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβάλλοντος από τη Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου, κος Νίκος Μπαράκος, χαιρετίζει την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας πως η υλοποίηση του έργου αποτελεί ύψιστης σημασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ύδρευσης στην περιοχή.

Σκοπός του έργου είναι η κάλυψη των αναγκών ύδρευσης ολόκληρου του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και της Δ.Ε. Αμαρυνθίων. Περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της κατασκευής του λιθόρριπτου φράγματος, με μέγιστη ωφέλιμη χωρητικότητα 2.600.000 m3.

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει:

  • Κατασκευή λιθόρριπτου φράγματος ύψους 60μ. με κεκλιμένο αδιαπέραστο πυρήνα
  • Κατασκευή σήραγγας υδροληψίας
  • Δημιουργία εγκαταστάσεων επεξεργασίας πόσιμου ύδατος (διυλιστήρια) δυναμικότητας 38.000 m3/ημέρα
  • Κατασκευή δικτύου ύδρευσης συνολικού μήκους 227,6 χλμ. για την υδροδότηση 51 οικισμών
  • Συνοδά έργα δικτύου, όπως αντλιοστάσια, δεξαμενές ύδρευσης, διαβάσεις ρεμάτων, σώματα αγκύρωσης, φρεάτια δικλείδων, πιεζοθραυστικά φρεάτια και φρεάτια συσκευών ασφαλείας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας, κος Γιώργος Κελαϊδίτης, υπογράμμισε τη σημασία του έργου για την περιοχή, χαρακτηρίζοντάς το “κορυφαία ευθύνη και μονόδρομο για τη βιωσιμότητα και ευημερία της ευρύτερης περιοχής και των κατοίκων της.”

Η έγκριση της ΣΜΠΕ φέρνει το φράγμα Σέτας – Μανικίων ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση, θέτοντας τέλος στα χρόνια προβλήματα ύδρευσης στην περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

Χρ. Τριαντόπουλος και Γ. Αμυράς: Υλοποίηση του β’ κύκλου προσλήψεων ρητινοκαλλιεργητών στο επταετές ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης

Evripos 90FM

Σίμος Κεδίκογλου: Η Ελλάδα υποστηρίζει την εγγύτητα του Αζερμπαϊτζάν με την ΕΕ, υπό όρους

Evripos 90FM

Δίωξη για κακούργημα στον Πέτρο Δούκα – Για πλημμέλημα Παπαντωνίου και Βουλγαράκης

Evripos 90FM