Τοπικά νέα

3ο Φεστιβάλ Μικρασιάτικων Γεύσεων *14/15/16 Ιουλίου 2023, στη Νέα Αρτάκη Εύβοιας*

Σας ενημερώνουμε ότι ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΡΤΑΚΗΝΩΝ ΚΥΖΙΚΗΝΩΝ διοργανώνει στις 14/15/16 Ιουλίου 2023 στην Δ.Ε. Νέας Αρτάκης του Δήμου Χαλκιδέων, το 3ο τριήμερο γαστρονομικό Φεστιβάλ Μικρασιατικών Γεύσεων, που πλέον γίνεται θεσμός.

Σκοπός του φεστιβάλ, αποδεδειγμένα πλέον, είναι να συμβάλλει στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας-γαστρονομικού τουρισμού, της τοπικής οικονομίας,των τοπικών προϊόντων και εν γένει, την προβολή και προώθηση της πολιτιστική κληρονομιάς του τόπου μας Πανελληνίως.
 
Φέτος, χρονιά ορόσημο για την πόλη μας και το Σύλλογό μας, τιμούμε παράλληλα τα 60 Χρόνια ίδρυσης του Συλλόγου μας (1963-2023) και τα 100 Χρόνια εγκατάστασης των Αρτακηνών στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας (1923-2023).
 
Το Φεστιβάλ θα λάβει χώρα στο λιμάνι της Νέας Αρτάκης, όπου παλιές και νέες Αρτακηνές, Σύλλογοι, τα μαγαζιά της περιοχής καθώς και πλήθος εθελοντών, αναβιώνουν με live μαγειρέματα την μικρασιατική παράδοση, μας θυμίζουν ξεχασμένες συνταγές, σ´ ένα ταξίδι γεύσης που τιμά την κουζίνα και τον πολιτισμό της Κυζικηνής χερσονήσου.
 
Στα δρώμενα, συμμετέχουν μαζί με τις Αρτακηνές μαγείρισσες η Νένα Ισμυρνόγλου και ο Ηλίας Μαμαλάκης, αλλά και Μικρασιάτικοι Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, με χορούς τραγούδια και μικρασιάτικες συνταγές.
 
Πληροφορίες για το 3ο Φεστιβάλ Μικρασιάτικων Γεύσεων μπορείτε να αντλήσετε και από την σελίδα της εκδήλωσης στο facebook:
https://www.facebook.com/events/1007544167080590
 
Για τυχόν διευκρινήσεις παρακαλείστε όπως επικοινωνήσετε στα ανωτέρω τηλέφωνα.

Σχετικά Άρθρα

Δόνηση 3,8 Ρίχτερ έγινε αισθητή και στην Χαλκίδα !

Evripos 90FM

Στα Λουτρά Αιδηψού το 21ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο

Evripos 90FM

Ευβοιώτης ο νέος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ Νικηφόρος

Evripos 90FM