Τοπικά νέα

Ανακατασκευή της λεωφόρου Καραμανλή στο τμήμα της από Νικοδήμου έως διασταύρωση Δροσιάς και των συνδετηρίων καθέτων οδών της

 Δημοπρατήθηκε,από το Δήμο Χαλκιδέων το έργο βελτίωσης κατασκευής της λεωφόρου Καραμανλή (πρώην λεωφ. Αθηνών, βάσει μελέτης των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου) και των συνδετηρίων οδών της (βάσει μελέτης της συγκοινωνιολόγου Δημ. Χαλκιά).

Το έργο αφορά στην βελτιωτική παρέμβαση επί της λεωφ. Καραμανλή, από το ύψος της οδού Νικοδήμου έως και το ύψος της διασταύρωσης προς Δροσιά, καθώς και στις ενδιαμέσως κάθετες οδούς της.

Είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, στον άξονα του «Ολοκληρωμένου Σχεδιασμού Αστικής Ανάπτυξης» και συγκεκριμένα στη δράση «Αστικής Ανάπτυξης Περιοχής Κανήθου–Καράμπαμπα Δήμου Χαλκιδέων».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.313.909,70 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%).

Προσωρινός ανάδοχος δε, κηρύχθηκε η Ι. Δ. Χρυσοσπάθης ΑΤΕ, με την προσφερόμενη έκπτωση να αγγίζει, κατά μέσο όρο, το 41%.

Σημειώνεται ότι ήδη, με την ίδια μορφή και με συγχρηματοδότηση από το ίδιο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, προχωράει και η βελτίωση κατασκευής της οδού Αθαν. Διάκου, επίσης στην Κάνηθο, από το ύψος της οδού Μπουμπουλίνας (όπου το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας) έως και μετά το ύψος της οδού Αργοναυτών (στη διασταύρωση προς την Ποσειδωνία).

Σχετικά Άρθρα

Εύβοια: ΙΧ κατέληξε στο βουνό ύστερα από τροχαίο

Evripos 90FM

Ξεκινά έργο ανάπλασης στην περιοχή του φαραγγιού “ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ”

Evripos 90FM

Ξεκινά η εκπόνηση μελέτης λειτουργίας υδατοδρομίου Ιτέας

Evripos 90FM