Τοπικά νέα

ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ: Δωρεάν εμβολιασμός για την εποχική γρίπη

Ο Δήμος Διρφύων- Μεσσαπίων στα πλαίσια εφαρμογής προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής υγείας και σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», συμβάλλει στον  εμβολιασμό της εποχικής γρίπης σε άτομα του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων με σκοπό την προστασία των ομάδων υψηλού κινδύνου.
 
Ο εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης είναι το καλύτερο και ασφαλέστερο διαθέσιμο μέσο πρόληψης για τη νόσο,  είναι αναγκαίο να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με έμφαση σε συγκεκριμένες ομάδες αυξημένου κινδύνου για εμβολιασμό, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας και αποτελεί θεμέλιο λίθο της προληπτικής ιατρικής.
 
Για την διευκόλυνση ευπαθών ομάδων και ΑΜΕΑ των δημοτών μας και για να έχουμε μια αποτελεσματική και ωφέλιμη για την δημόσια υγεία εμβολιαστική περίοδο, καλούμε όσους ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έως και την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 στο τηλέφωνο: 2228025322 και στο email: kepygeiasdirfionmessapiοn@gmail.com, ώστε να συμμετέχουν στον εμβολιασμό και να δοθούν διευκρινήσεις για τον τρόπο διεξαγωγής του.
 
Η συνταγογράφηση των εμβολίων θα γίνεται μόνο για άτομα τρίτης ηλικίας, ΑΜΕΑ και κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών του δήμου μας.

Σχετικά Άρθρα

ΕΥΒΟΙΑ: Αυξημένα τα κρούσματα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Evripos 90FM

Αράχωβα – ΠΣτΕ: Ξεκίνησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος “Στερεά Ελλάδα” 2021-2027

Evripos 90FM

Απόψε στην Λίμνη “Οι μουσικές της Μεσογείου και των Βαλκανίων”

Evripos 90FM