Τοπικά νέα

Ιστιαία – Αιδηψός: Το δάσος στα Κανατάδικα – Αναγνωρισμένο μνημείο της φύσης – “Μάχη για την διάσωσή του”

 

Την ανάγκη για ουσιαστική παρέμβαση στο υπολειμματικό δάσος του Αγίου Νικολάου στα Κανατάδικα του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, τονίζει ο Δήμαρχος Γιάννης Κοτζιάς. Πρόκειται για ένα αναγνωρισμένο μνημείο της φύσης. 

Διαβάστε την σχετική ανάρτηση:  

“Το υπολειμματικό δάσος του Αγίου Νικολάου στα Κανατάδικα, το μοναδικό αναγνωρισμένο μνημείο της φύσης στο δήμο μας, κινδυνεύει από τις κακές παρεμβάσεις και την απουσία προστασίας και διαχείρισης.

Σήμερα επισκέφθηκαμε το δάσος με επιστήμονες ωστε να έχουμε σύντομα τις πρώτες προτάσεις για την εξασφάλιση της επιβίωσης κυρίως της δρυός, που σπανίζει. Η περιορισμένη συστάδα αποτελεί τη μοναδική ίσως, ζωντανή αναφορά του αρχαίου υδροχαρούς δάσους του κάμπου της Ιστιαίας”.

Σχετικά Άρθρα

Εύβοια: 40 νέα κρούσματα σήμερα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Evripos 90FM

Θήβα: Ναρκωτικά – Χειροπέδες στον δράστη! Δείτε τι βρήκαν πάνω του!

Evripos 90FM

Νοσοκομείο Χαλκίδας – Σωματείο Εργαζομένων : Καταγγέλλουν υποστελέχωση των τμημάτων!

Evripos 90FM