Τοπικά νέα

Παρέμβαση Γ. Γεροντίτη στην εφημερίδα Ναυτεμπορική για τις ελλείψεις προσωπικού στις επιχειρήσεις

 

 

Παρέμβαση του Γιάννη Γεροντίτη Προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας, στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ (στο φύλλο της 9ης Νοεμβρίου 2022), με αφορμή τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στις επιχειρήσεις του δευτερογενή και τριτογενή τομέα, αλλά και στους τομείς της γεωργίας, κτηνοτροφίας και αλιείας, που επηρεάζουν τον απρόσκοπτο εφοδιασμό πολλών επιχειρήσεων και των καταναλωτών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε ότι η Πολιτεία πρέπει να προβεί σε άμεσες ενέργειες και να πάρει επείγοντα μέτρα. Να προβεί σε προγραμματισμό άμεσης εισαγωγής ανθρωπίνου δυναμικού από τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι το Επιμελητήριο Ευβοίας λαμβάνοντας υπόψη τη σύγχρονη συγκυρία και εκτιμώντας τις ανάγκες σε εργατικό δυναμικό από τρίτες χώρες με τη διαδικασία της μετάκλησης για τα έτη 2023-2024 καθόρισε με επιστολή του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες τις εξής απαιτούμενες ειδικότητες για εποχική αλλά και μόνιμη απασχόληση: Βοηθητικό προσωπικό ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων, εστίασης – Βοηθητικό προσωπικό αποθήκευσης, μεταφορών – Εργάτες οικοδομής – Εργάτες γης – Εργάτες κτηνοτροφίας – Αλιεργάτες.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία το Σ/Κ 24&25 Σεπτεμβρίου

Evripos 90FM

Δωρεάν εκδρομή για τους κατοίκους της Β. Εύβοιας – Όλες οι πληροφορίες

Evripos 90FM

Ο Δήμαρχος Ψαθάς επιβεβαιώνει το κρούσμα στα Ψαχνά στον EΥΡΙΠΟ 90fm

Evripos 90FM