Τοπικά νέα

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας: Ψήφισμα για άμεσες λύσεις

 

Το νέο Γενικό Νομαρχιακό Χαλκίδας, στα δύο χρόνια λειτουργίας του, υποδέχτηκε και εξακολουθεί να υποδέχεται χιλιάδες συνανθρώπους μας, που εξετάζονται ή νοσηλεύονται στα τμήματα, στη ΜΕΘ ή στις κλινικές covid, παρά την υποστελέχωσή του. Είναι γνωστό ότι, το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας (ΓΝΧ), αποτελεί δομή παροχής υγείας σε Δευτεροβάθμιο επίπεδο για τους πολίτες του Νομού Ευβοίας, το οποίο είναι σε 24ωρη, καθημερινή εφημερία, εξυπηρετώντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες τόσο της Εύβοιας, όσο και των γύρω περιοχών (τμημάτων της Βοιωτίας και της Αττικής).

Στη σύσκεψη φορέων, συλλόγων, εργαζομένων στο νοσοκομείο και πολιτών που πραγματοποιήθηκε στις 30/09/2022, με πρωτοβουλία του Συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου και της Ε.Ι.Ν.Ν.ΕΥΒ, διαπιστώθηκε με σαφή και καθαρό τρόπο, ότι το Νοσοκομείο Χαλκίδας, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του εδώ και πολλά χρόνια, κατά κύριο λόγο στη στελέχωση των τμημάτων του, τα οποία οξύνθηκαν μόλις μεταφερθήκαμε στο νέο Νοσοκομείο. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, που εδώ και πολλά χρόνια κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση έτσι όπως εξελίσσεται στο χώρο της Δημόσιας Υγείας και καμία κυβέρνηση δε έλυσε τα προβλήματα.

Οι επισημάνσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων δεν επιτρέπουν από πλευράς μας να αγνοήσουμε την παρούσα κατάσταση. Συντασσόμαστε με τα αιτήματα τους, έτσι όπως τέθηκαν από τους εργαζόμενους.

Με την παρούσα ομόφωνη επιστολή-ψήφισμα καλούμε τον Υπουργό Υγείας να δώσει άμεσα λύσεις στα παρακάτω ζητήματα, που κάθε μέρα επιδεινώνουν τη λειτουργία του Νοσηλευτικού μας Ιδρύματος:

∙ Να προκηρυχθεί άμεσα το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Λοιπού προσωπικού (Παραϊατρικών, Διοικητικών, Τεχνικών, Βοηθητικού προσωπικού κ.τ.λ.)., που περιλαμβάνονται στον Οργανισμό του 2012.

∙ Επαρκή στελέχωση του Νοσοκομείου Χαλκίδας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν συνεχώς και με πληρότητα όλες οι μονάδες, τα τμήματα, οι κλινικές και τα χειρουργεία.

∙ Αυτόνομη Λειτουργία και κάλυψη των θέσεων του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής λειτουργία του και ταυτόχρονα, η εύρυθμη λειτουργία των Νοσηλευτικών Τμημάτων του Νοσοκομείου.

∙ Να γίνει καταγραφή των αναγκών και σχεδιασμός των τμημάτων, που λειτουργούν ή πρόκειται να λειτουργήσουν και δεν υφίσταται στον Οργανισμό του 2012, προκειμένου να υπάρξει η αναγκαία στελέχωση.

∙ Καμία συγχώνευση τμημάτων, κλινικών ή νοσοκομείων.

∙ Καμία συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στις δημόσιες δομές Υγείας.

∙ Άρση των αναστολών των υγειονομικών.

∙ Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επικίνδυνα επαγγέλματα.

∙ Υγεία κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα

Επίσης καλούμε όλους τους Βουλευτές του Νομού μας να μεταφέρουν το αίτημά μας στη Βουλή των Ελλήνων και να ασκήσουν πιέσεις για την στελέχωση, με σκοπό το νέο Γενικό νοσοκομείο να μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών.

Τέλος καλούμε την Περιφέρεια, τον Δήμο καθώς και τους Συλλόγους της περιοχής μας να πιέσουν προς αυτό το σκοπό.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!

Σχετικά Άρθρα

Σκύρος: «Καμπάνα» 5.000 ευρώ σε πρατήριο για αθέμιτη κερδοφορία

Evripos 90FM

Δωρεά απινιδωτή από την “Δίρφυς” στην Κοινότητα Στενής Ευβοίας

Evripos 90FM

Τι επισημαίνει ο γραμματέας του Επιμελητηρίου Γ. Μαραγκός σχετικά με τα καταστήματα που μένουν ανοιχτά

Evripos 90FM