Τοπικά νέα

“Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με Αρχιεπίσκοπο Αθηνών: Συζήτηση για τα ζητήματα του Δήμου”

Σήμερα ο Δήμαρχος Θηβαίων επισκέφτηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμο Β΄, κατά την οποία συνομίλησαν για διάφορα ζητήματα που αφορούν στον Δήμο Θηβαίων και την ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο της οικοδόμησης μιας αγαστής συνεργασίας που επιθυμούν αμφίδρομα και οι δυο πλευρές ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου έθεσε επί τάπητος το όραμα και τους προβληματισμούς του αναφορικά με τον θρησκευτικό τουρισμό στο πλαίσιο μιας πολιτικής εξωστρέφειας και της τουριστικής προβολής του Δήμου Θηβαίων.

Η Θήβα δεν είναι μόνο γνωστή για τον ιστορικό και αρχαιολογικό της πλούτο αλλά έχει και μια σπουδαία θρησκευτική παρακαταθήκη. Η Βοιωτία θεωρείται ο τόπος πολλών νέων Αγίων της Εκκλησίας μας και οφείλουμε να αναδείξουμε αυτή την πλευρά της ως «σύγχρονο» ορόσημο της διαχρονικής μας Πίστης.

Ως εκ τούτου οι ανάγκες που προκύπτουν είναι πολλές ενώ οι περισσότερες αφορούν στην βελτιστοποίηση, καταρχάς, της προσβασιμότητας στις ιστορικές Ιερές Μονές.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας , Ιερώνυμος Β΄, άλλωστε, διακόνησε επί σειρά ετών τους Βοιωτούς ως Μητροπολίτης και είμαστε βέβαιοι ότι μοιραζόμαστε μαζί του, τους ίδιους προβληματισμούς και το ίδιο όραμα για την ανάδειξη και την ενίσχυση του θρησκευτικού βιώματος στην περιοχή.

Ο Αρχιεπίσκοπος χάρηκε ιδιαίτερα για αυτή τη συνάντηση κι έδωσε τις ευχές του στον Δήμαρχο για μια καλή κι ευλογημένη θητεία.

Σχετικά Άρθρα

Εύβοια – Καιρός: “Καμίνι” το νησί – Στους 38 και σήμερα η θερμοκρασία!

Evripos 90FM

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας 4) σήμερα, Σάββατο 15 Ιουλίου 2023, στον Δήμο Χαλκιδέων

Evripos 90FM

Φ. Σπανός: Παρουσίαση του 1ου Sterea Run παρουσία Λ. Αυγενάκη!

Evripos 90FM