Σύμφωνα με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα Σοφία Ζαχαράκη, αναμένεται η χορήγηση των voucher για παιδικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς ΕΣΠΑ και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης από την ΕΕΤΑΑ εντός της εβδομάδας.
Η κα Ζαχαράκη διαβεβαίωσε πως όλες οι έγκυρες αιτήσεις για voucher βρεφονηπιακών σταθμών και κέντρων δημιουργικής απασχόλησης θα γίνουν δεκτές, τονίζοντας ότι “δεν αλλάζει τίποτα”. Εξήγησε πως ο προϋπολογισμός για το πρόγραμμα παραμένει ο ίδιος, με πρόβλεψη μάλιστα για αύξηση ωφελούμενων.
Πέρυσι, υποβλήθηκαν 53.000 αιτήσεις για voucher βρεφονηπιακών σταθμών, ενώ στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης διατέθηκαν 7.000 επιπλέον voucher σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Αναφορικά με το πρόγραμμα “Σπίτι μου”, η κα Ζαχαράκη τόνισε πως έχουν ήδη εκταμιευτεί τα δάνεια για 6.500 ζευγάρια. Παράλληλα, η Υπουργός ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να διευρύνει το πρόγραμμα, με στόχο την ωφέλεια 2 δισ. ευρώ για μεγαλύτερες ηλικίες, όπως προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός.
share
more_vert