ΑθλητικάΜπάσκετ

ΑΕ Καρύστου: Αρνήθηκε να αγωνιστεί με τον Κάδμο – Καταγγελίες για βία και αδιαφορία

Η ΑΕ Καρύστου, μετά τα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο παιχνίδι με τον Σύλλα στην Αιδηψό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό παικτών της, ανακοίνωσε πως δεν θα παρουσιαστεί στον προγραμματισμένο για τις 18/5 αγώνα με τον Κάδμο στη Θήβα.

Στην ανακοίνωσή τους,  καταγγέλλουν κλίμα βίας και αδιαφορίας από πλευράς της ΕΣΚΑΣΕ, κατηγορώντας την για έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στα γεγονότα και την επιμονή της στη διεξαγωγή του αγώνα, παρά τους τραυματισμούς και την ψυχολογική φόρτιση των παικτών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το σωματείο του ΑΕ ΚΑΡΥΣΤΟΥ μετά την απόφαση της ΕΣΚΑΣΕ για τη διεξαγωγή του πρώτου παιχνιδιού με τον ΚΑΔΜΟ, το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 στις 18:00 στο κλειστό της Θήβας, δηλώνει τα εξής:

Μετά τα γεγονότα στην Αιδηψό στις 11 Μαΐου 2024, γνωστοποιήσαμε στην ΕΣΚΑΣΕ την έκθεση των τραγικών γεγονότων και τα πρώτα ιατρικά πορίσματα από κρατικά Νοσοκομεία, που συνιστούν αποχή 15 ημερών. Η ΕΣΚΑΣΕ γνώριζε ξεκάθαρα την αδυναμία της ομάδας μας να αγωνισθεί.

Επιπροσθέτως το αίτημα για διακοπή του πρωταθλήματος στάλθηκε διαδικαστικά, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο θεσμό της ΕΣΚΑΣΕ, να πάρει αποφάσεις κατάλληλες των περιστάσεων. Δυστυχώς καθίσταται προφανές, ότι η ανάγνωση των γεγονότων έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά. Αν και αναγνωρίζονται τα επεισόδια ό,τι διαπιστευτήριο και να στείλουμε δε φαίνεται να επαρκεί, ώστε να δοθεί στην ομάδα της Καρύστου το ελάχιστο χρονικό περιθώριο να ανακάμψει.

Το σωματείο μας ενημερώθηκε από την ΕΣΚΑΣΕ μόλις την Πέμπτη 16/5/2024 (στις 12.05μμ) δύο μέρες πριν τον τελικό, για τον ορισμό του αγώνα, χωρίς καμία αιτιολογία για άρνηση του αιτήματος μας για αναστολή 15 ημερών, ενώ ακόμα εκκρεμούσε η απόφαση για το παιχνίδι με τον Σύλλα, η οποία στάλθηκε στο σωματείο μας 3 ώρες αργότερα (στις 15.00), δείχνοντας χαρακτηριστική βιασύνη να τελειώσει το πρωτάθλημα.

Προς μεγάλη μας έκπληξη αντιμετωπίσαμε την αδιαφορία και από το αντίπαλο σωματείο του ΚΑΔΜΟΥ, που ενώ όποια αναβολή αγώνα είχε ζητήσει μέσα στην σεζόν, έγινε αποδεκτή από την ΕΣΚΑΣΕ και τα άλλα εμπλεκόμενα σωματεία, τώρα στο δικό μας αίτημα για αναβολή, με πολύ πιο σοβαρούς λόγους, απάντησε ότι δεν συναινεί χωρίς να αιτιολογεί την άρνηση του.

Οι τραυματισμοί αυτοί, κυρίες και κύριοι, δεν προήλθαν στο πλαίσιο μιας αγωνιστικής πραγματικότητας, ούτε ασθένειας αλλά από βία. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχουμε αιτηθεί αναβολής ή ιδιαίτερης μεταχείρισης, πάντα αγωνιζόμαστε με τις τυχόν απώλειες που μπορεί να αντιμετωπίζουμε, και φέτος το έχουμε αποδείξει τερματίζοντας στη δεύτερη θέση της κανονική περιόδου και τώρα στον τελικό των playoffs.

Με τις εξελίξεις αυτές οφείλουμε να δηλώσουμε επιπλέον τα εξής.

Σε περίπτωση που η ΕΣΚΑΣΕ εμμείνει στην αρχική της απόφαση και έστω και την τελευταία στιγμή δεν αναβάλει το εν λόγω παιχνίδι, το σωματείο μας δεν θα δώσει το παρόν στον τελικό.

Δεν μας έχει μείνει κανένας άλλος τρόπος διαμαρτυρίας για να διεκδικήσουμε έναν αγώνα επί «ίσοις όροις», κάτι που θα έπρεπε να θέλει και το σωματείο του ΚΑΔΜΟΥ, και όχι να πάρει την νίκη λόγω αδυναμίας παρουσίας μας στο γήπεδο.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ ΑΕ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ

Έχοντας ζήσει το σκηνικό βίας του προηγούμενου Σαββάτου 11/5/24, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 3 συμπαιχτών μας, πιστεύαμε πως θα τα αφήσουμε όλα πίσω για το καλό πάνω απ ́ όλα του αθλήματος και μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα επιστρέφαμε στη διεκδίκηση της ανόδου.

Δυστυχώς όμως το βαρέλι δεν έχει πάτο! Ζητήσαμε από την ένωση κάτι απολύτως φυσιολογικό, την αναβολή των τελικών τουλάχιστον για μία εβδομάδα για να μπορέσουν οι τραυματίες συμπαίχτες μας να ξανά ενταχθούν στην ομάδα τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Την απάντηση που πήραμε προφανώς την γνωρίζετε, διότι το παιχνίδι έχει οριστεί κανονικά για το Σάββατο 18/5/24. Απευθυνθήκαμε στον αντίπαλο μας, την ομάδα του ΚΑΔΜΟΥ, που κράτησε ακριβώς την

ίδια στάση με την Ένωση… ΑΔΙΑΦΟΡΗ! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στην απόφαση του ΚΑΔΜΟΥ δεν είχαν λόγο και οι αντίπαλοι συναθλητές μας!

Η παύση του πρωταθλήματος πέραν από την ανάκαμψη υπογραμμίζει και την σοβαρότητα των γεγονότων.

Εάν δεν πάρουνε κάποια μέτρα αυτή τη στιγμή κατά της βίας αλλά και βοήθειας των θυμάτων της πολύ φοβόμαστε ότι σύντομα θα έχουμε παρόμοια ή χειρότερα περιστατικά που θύματα μπορεί να είναι κάποιοι από αυτούς που αδιαφορούν αυτή τη στιγμή ή τα παιδιά τους…

Εάν δεν κάνουμε κάτι όλοι μαζί, εδώ και τώρα, ότι γίνει στο μέλλον θα σας βρει συνένοχους και όχι θύματα καθώς όταν μπορούσατε να κάνετε κάτι αδιαφορήσατε.

Βλέποντας λοιπόν όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου, αποφασίσαμε ως παίχτες και με την στήριξη της διοίκησης, να μην κατέβουμε να παίξουμε αυτόν τον τελικό της ντροπής! Ίσως έπρεπε κάποιος συναθλητής μας να χτυπήσει πολύ σοβαρά, κάτι που από καθαρή τύχη δεν έγινε, και να βρεθεί σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου έτσι ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι υπεύθυνοι.

Μάλλον ο μόνος τρόπος για να θεωρηθεί δικαιολογημένο το αίτημα μας για αναβολή, θα ήταν να μην είχαμε θύματα βίας αλλά θύματα covid όπως και έγινε φέτος για την ΚΑΔΜΟ στην 9η αγωνιστική.

«Αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος αγώνας για την 9η αγωνιστική της Α’ ΕΣΚΑΣΕ μεταξύ του Γ.Σ. Ιτέας και του Κάδμου λόγω κρουσμάτων covid και γρίπης Η1Ν1 στη φιλοξενούμενη ομάδα»

Προς το παρόν περιμένουμε ακόμα έστω μια τυπική δήλωση-ανακοίνωση της ΕΣΚΑΣΕ να καταδικάσει τα επεισόδια, αλλά μάλλον την νοιάζει περισσότερο να δώσει γρήγορα τον τίτλο του πρωταθλήματος. Εμείς πάνω από τις διακρίσεις, τις ανόδους, τους τίτλους, βάζουμε την Ανθρώπινη ζωή… εμείς πάνω από παίχτες, είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Υ.Γ Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΚΑΔΜΟΥ για την δίκαιη(?)κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του αντρικού τμήματος του ΑΕ ΚΑΡΥΣΤΟΥ.

Παρασκευόπουλος Ιωάννης (αρχηγός)
Τσιάκος Γεώργιος
Φρουσκλιάς Μιχαήλ
Ντιφαντής Κωνσταντίνος
Ορφανός Νικόλαος
Καλούδης Πέτρος
Παπακωνσταντίνου Μάρκος
Μεσίνι Αλέξανδρος
Τσικνάκης Μάνος
Καλούδης Νικόλαος
Ροδολάκης Σταύρος
Κατσόγιαννης Δημήτριος
Καλύβας Γεώργιος
Ζέρβας Νικόλαος»

Σχετικά Άρθρα

Κύμη-Άρης 94-69: “Ταπείνωσε” τον Άρη ο Γυμναστικός

Evripos 90FM

Παγκόσμιο σοκ: Πέθανε ο Μαραντόνα

Evripos 90FM

«Χάλκινη» η Κορακάκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αιγύπτου

Evripos 90FM