
Χρειάστηκαν 61′ λεπτά κανονικής διάρκειας αγώνα για να καταφέρουν οι γηπεδούχοι να σημειώσουν το νικητήριο γκολ, απέναντι στον μαχητικό Ελλήσποντο, σε μία αναμέτρηση που στιγματίστηκε από την 25λεπτη διακοπή του πρώτου μέρους.
Ο αγώνας
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και απείλησαν με τους Καλέντζη (34′) και Καρνάτσο (43′), όμως οι προσπάθειες τους δεν ευδοκίμησαν, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν οι δύο ομάδες με το 0-0, για την ανάπαυλα.
Στο δεύτερο μέρος πάλι οι παίχτες της Α.Ε.Κ. μπήκαν πιο δυνατά κι άνοιξαν το σκορ στο 61′ με τη κεφαλιά του Ηλιόπουλου, που αξιοποίησε την εκτέλεση κόρνερ του Λάμτσε.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως ο πολύ καλός τερματοφύλακας Ζαφειρόπουλος, είπε “όχι” στις προσπάθειες των Λάμπρου (65′) και Κουσερή (77′).
Οι γηπεδούχοι το τελευταίο δεκάλεπτο θέλησαν να διαφυλάξουν το υπερ τους σκορ και προσπάθησαν να παίξουν με αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές ο Καλέντζης (82′) δεν κατάφερε να νικήσει τον Αγριόδημο.
Στο τέλος κι ενώ οι φιλοξενούμενοι πίεζαν κι έψαχναν το γκολ της ισοφάρισης, έμειναν με δέκα παίχτες, καθώς στο 90′ ο Κουσερής αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και στο τέλος είδε τους γηπεδούχους να παίρνουν τη πρώτη τους νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα, απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα, όπως είναι ο Ελλήσποντος.
Α.Ε.Κ. Χαλκίδας: Ζαφειρόπουλος, Ηλιόπουλος, Κοτρώτσιος, Τριανταφύλλου, Σμπρίνης, Τζαφέρος (62′ Καρβούνης), Χρόνης (81′ Ζευγολάτης), Πεσχήρας (89′ Ντεγιάννης), Καρνάτσος, Καλέντζης, Λάμτσε.
Ελλήσποντος Ν. Λαμψάκου: Αγριόδημος, Κατσικαβάλης, Κοντάκης, Κουσερής, Κουτσαυλής, Σπυράκης ( 80’Ψεπιούρα), Νικολάου, Κούτρας, Λάμπρου, Λάζρι (55′ Χαλιώτης), Νάτσης.
