Κοινωνία

Γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για εξάρθρωση κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας

Μεγάλη πανελλαδική αστυνομική επιχείρηση πραγματοποίησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την κωδική ονομασία «Συγκοινωνούντα Δοχεία», για την καταπολέμηση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων και της εκδικητικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 32 ατόμων (31 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός), από τους οποίους οι 6 συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για πορνογραφία ανηλίκων και εκδικητική πορνογραφία, μέσω διαδικτύου.
 
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον 30 ανήλικα θύματα, ηλικίας 13 έως 17 ετών καθώς και 10 ενήλικα θύματα εκδικητικής πορνογραφίας.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία για την επιχείρηση προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, από την ενδελεχή διερεύνηση και πολύμηνη ανάλυση των οποίων προέκυψε ότι, χρήστες του διαδικτύου, διατηρούσαν πρόσβαση σε διακομιστές (servers) δημοφιλούς σελίδας κοινωνικής δικτύωσης και διακινούσαν μεγάλο όγκο εγχώριου και διεθνούς υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, καθώς και εκδικητικής πορνογραφίας ανηλίκων και ενηλίκων.
 
Το ανωτέρω υλικό διέθεταν έναντι χρηματικών ποσών που κυμαίνονταν από 5 ευρώ έως 35 ευρώ, ώστε οι χρήστες κατά περίπτωση να αποκτούν πρόσβαση σε όλο το υλικό που ήταν αποθηκευμένο σε κάθε διακομιστή, και πλήρη πρόσβαση σε κλειδωμένα κανάλια όπου βρισκόταν ομαδοποιημένο το ανωτέρω υλικό και κατηγοριοποιημένο βάσει προσωπικών στοιχείων θύματος ή ανά περιοχή κατοικίας του και δυνατότητα να «κατεβάσουν» όλο το επίμαχο υλικό μέσω υπερσυνδέσμων.
 
Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελίας και ακολούθησε έρευνα με τη χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών σε κανάλια των διακομιστών και στο πορνογραφικό υλικό το οποίο είχε αποθηκευτεί τοπικά ή σε νεφοϋπολογιστικούς λογαριασμούς με σκοπό τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των θυμάτων.
 
Από τις επακόλουθες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή έτερων αστυνομικών υπηρεσιών το διάστημα από 16 Ιουνίου 2023 μέχρι 26 Ιουνίου 2023 σε οικίες των εμπλεκομένων κατασχέθηκαν:
 
-32 κινητά τηλέφωνα,
 
-39 σκληροί δίσκοι Η/Υ,
 
-3- φορητά μέσα αποθήκευσης (USB),
 
-2 κάρτες μνήμης, τύπου SD,
 
-11- φορητοί Η/Υ και tablet
 
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Σχετικά Άρθρα

Δικαστήρια Χαλκίδας: Εθελοντική Αιμοδοσία για Δικηγόρους – Δικαστικούς Υπαλλήλους

Evripos 90FM

25η Μαρτίου – Υπέροχο αφιερωματικό βίντεο

Evripos 90FM

Λουξ: Απέκτησε το 42,34% της Δίρφυς – Στα 1,2 εκατ. ευρώ το τίμημα

Evripos 90FM