Κοινωνία

Νέες ταυτότητες: Ουρές στα αστυνομικά τμήματα για να αποφύγουν το τσιπ

Ουρές σημειώνονται έξω από τα αστυνομικά τμήματα τόσο στο Λεκανοπέδιο όσο και σε επαρχιακές πόλεις προκειμένου πολίτες να ανανεώσουν τις ταυτότητές τους και να αποφύγουν αυτές του νέου τύπου που έρχονται από τον Σεπτέμβρη.
 
Πολλά είναι τα βίντεο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης με οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει κανείς ώστε να αποφύγει την έκδοση της ταυτότητας νέου τύπου αλλά και με τους κινδύνους που ελλοχεύουν γι΄ αυτούς που θα το κάνουν, καθώς μερίδα πολιτών-συνωμοσιολόγων θεωρεί πως οι καινούριες θα έχουν τσιπάκι παρακολούθησης. Όπως σημειώνουν οι «ειδικοί» του διαδικτύου, αν κάποιος εκδώσει τώρα νέα ταυτότητα παλαιού τύπου, αυτή θα έχει δεκαετή ισχύ και δεν θα υποχρεωθεί να «βγάλει» καινούργια τον Σεπτέμβρη.
 
Μάλιστα, δεν λείπουν και οι φωνές που παρομοιάζουν την αλλαγή της ταυτότητας με την υποχρεωτικότητα του εμβολίου για τον κορωνοϊό, ενώ διοργανώνονται και συλλαλητήρια στις 19:00 την Κυριακή 3/9 στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή 10/9 στην Αθήνα για να πουν «ένα μεγάλο “όχι” στις ηλεκτρονικές ταυτότητες και στα τσιπάκια τους».
 
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας τόνισε ότι «τις τελευταίες μέρες βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση με αφορμή την έκδοση των νέων ταυτοτήτων. Αρκετοί συνάδελφοι έχουν άδεια, και παρά πολύς κόσμος, είτε λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, ή άλλων προκαταλήψεων, έρχεται για να βγάλει ταυτότητες για να αποφύγει την έκδοση νέων, θεωρώντας ότι μπορεί να υπάρχει σύστημα εντοπισμού ή οτιδήποτε άλλο».
 
 
Για το θέμα μίλησε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, λέγοντας ότι «οι καινούριες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο ή το αντιχριστιανικό και δαιμονισμένο για κανέναν. Είναι το όχημα για να προσαρμοστεί η Ελλάδα στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου και να μπορούμε να ταξιδεύουμε με ασφάλεια, να είμαστε συμβατοί στις υποχρεώσεις μας στην ΕΕ».
 
 
Πότε θα παρουσιαστούν οι νέες ταυτότητες
Στο περίπτερο της ΕΛ.ΑΣ στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο θα παρουσιαστούν οι νέες ταυτότητες και από τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου θα είναι διαθέσιμες σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα, είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης.
 
Στο Αστυνομικό Τμήμα θα υπάρχουν ειδικοί υπολογιστές, θα παίρνουν βιομετρικά και ψηφιακά υπογραφή στο τάμπλετ, η ταυτότητα δεν θα εκδίδεται στο κάθε Αστυνομικό Τμήμα, μετά από λίγες μέρες θα πηγαίνει στο ίδιο σύστημα για την έκδοση διαβατηρίων, θα εκδίδεται κεντρικά, θα αποστέλλεται πίσω με την ίδια διαδικασία ασφαλούς μεταφοράς για τα διαβατήρια, και θα αποστέλλεται στα Αστυνομικά Τμήματα.
 
Όπως είχε διευκρινίσει: «Οι ταυτότητες δεν έχουν συστήματα γεωεντοπισμού, έχουν το ίδιο σύστημα που έχει μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα που έχετε στο πορτοφόλι σας, έχει ένα τσιπ που χρησιμοποιείται σε ειδικά μηχανήματα για την ταυτοποίηση».
 

Σχετικά Άρθρα

Θρήνος στον Άρη για την απώλεια από κορωνοϊο του προέδρου της ΠΑΕ Θόδωρου Καρυπίδη, ξαδέρφου του ιδιοκτήτη

Evripos 90FM

Πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους: Νεκρός ο ένας εκ των δύο επιβατών

Evripos 90FM

Βούλευμα καταπέλτης για Αναγνωστόπουλο: Είχε σχέδιο εξόντωσης της Καρολάιν, ήταν απόλυτα ψύχραιμος !

Evripos 90FM