Ειδήσεις

Ολοήμερα σχολεία μέχρι τις 6 το απόγευμα και σχέδιο για φθηνά ενοίκια


Τη δημιουργία ολοήμερων σχολείων που θα λειτουργούν

μέχρι τις 6 το απόγευμα σχεδιάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τη λειτουργία των σχολείων με ενισχυτική διδασκαλία και άλλες δραστηριότητες μέχρι τις 6 μ.μ.

 

Στόχος της κυβέρνησης είναι να παραταθεί η παραμονή των μικρών μαθητών στο σχολείο και έτσι να απαλλαγούν τα νέα ζευγάρια από πρόσθετες δαπάνες φύλαξης και εκπαίδευσης των παιδιών τους και παράλληλα οι νέες μητέρες να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Προσφορά κατοικιών με χαμηλό ενοίκιο
Παράλληλα σύμφωνα με το «Βήμα» η κυβέρνηση σχεδιάζει να προσφέρει φθηνές κατοικίες σε οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τις μεγάλες αυξήσεις στα ενοίκια. Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς η δαπάνη για στέγαση δεν πρέπει να ξεπερνάει το 15% του μισθού.

Επειδή όμως το κόστος των ενοικίων αυξάνεται ραγδαία, η κυβέρνηση σκοπεύει να ελευθερώσει ακίνητα του δημοσίου και αυτά να διοχετευθούν σε νέους χαμηλόμισθους με ένα μικρό ενοίκιο.

 

Σχετικά Άρθρα

Κάθε μήνα η καταβολή εισφορών στον ΟΑΕΕ

Evripos 90FM

Βόμβα ΙΟΒΕ: Ουτε σε δέκα χρόνια δεν θα βελτιωθούν οι μισθοί στην Ελλάδα

Evripos 90FM

Στις 17:00 Νέα μαθητική διαδήλωση στο Σύνταγμα το απόγευμα

Evripos 90FM