Κοινωνία

Πάρος: Νέο ναυάγιο με δεκάδες μετανάστες – Δύο νεκροί και 57 διασωθέντες (video)

Συνεχίζονται οι έρευνες για το ναυάγιο με μετανάστες στη Φολέγανδρο – Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες

Ιστιοφόρο, το οποίο μετέφερε πάνω από 80 μετανάστες, αναποδογύρισε – Μεγάλη κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος
Δύο νεκροί και 57 διασωθέντες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του νέου ναυαγίου που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Παρακευής κοντά στην Πάρο όταν ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 80 άτομα αναποδογύρισε υπό αδιευκρίνιστη αιτία.

Αμέσως, μόλις ενημερώθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων , σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό Σώμα και στην περιοχή έσπευσan ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, τέσσερα πλωτά, του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του πολεμικού Ναυτικού, ένα C130, και 9 παραπλέοντα σκάφη.

Στο σημείο όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας σπεύδει και Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.

Παράλληλα στην περιοχή ήδη βρίσκονται ένα ψαροκάικο, το ΕΓ/ΟΓ Blue star Delos και αναμένονται ακόμα περισσότερα πλοία. Όπως επισημαίνει το Cyclades24 οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ώρες σε ένα άλλο ναυάγιο έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι -πρόσφυγες και μετανάστες- μετά την προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους στη βραχονησίδα Πρασονήσι, βόρεια των Αντικυθήρων.

Σχετικά Άρθρα

Κορονοϊός: Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι – 8.000 αστυνομικοί στο δρόμο 1.900 συνεργεία ετοιμάζουν σαρωτικούς ελέγχους το Σαββατοκύριακο με βάση τα νέα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Evripos 90FM

Χαλκίδα: Έργα Ζωής! Η Σ. Χονδρογιάννη με τους εθελοντές της ΓΕΑ “έφτασαν” μέχρι την Ουγκάντα! – Τι βοήθεια προσέφεραν!

Evripos 90FM

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (18) άτομα

Evripos 90FM