Ειδήσεις

Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει κοντά από τη Γη στις 27 Μαΐου

 Είναι ένας από τους μεγαλύτερους αστεροειδείς που έχει ποτέ εντοπιστεί να πλησιάζει τον πλανήτη μας, έχοντας υπερδιπλάσιο μέγεθος από το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, τον ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι.

Είχε ανακαλυφθεί το 1989 και είναι ένας από τους 2.265 διαστημικούς βράχους που η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) θεωρεί δυνητικά επικίνδυνους αστεροειδείς. Ο αστεροειδής θα κάνει στο τέλος Μαΐου την κοντινότερη του διέλευση από τη Γη από τότε που ανακαλύφθηκε, ενώ δεν θα ξαναπλησιάσει τόσο πολύ τουλάχιστον έως το 2914. 

Ο αστεροειδής θα περάσει σε απόσταση τουλάχιστον δεκαπλάσια (4 εκατομμυρίων χιλιομέτρων) από εκείνη της Σελήνης από τη Γη. Η διέλευση του θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για την παρατήρηση του από αστρονόμους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Ο εντοπισμός του θα γίνει καλύτερα στο νότιο ουρανό κοντά στον αστερισμό της Ύδρας.

 

 

 

Πηγή: parapolitika

Σχετικά Άρθρα

Τουρκία και Λιβύη απαγορεύουν στην Ελλάδα να ψάξει για πετρέλαιο σε Αιγαίο και Κρήτη

Evripos 90FM

Σαμαράς: Δεν είναι εύκολα, αλλά θα πετύχουμε

Evripos 90FM

Νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις για τους 1.044.000 του ΕΤΕΑ – Αλλαγές στις συντάξεις κάθε τρεις μήνες

Evripos 90FM