Ειδήσεις

29 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην Κύπρο

Φέτος συμπληρώνονται 29 χρόνια από την επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους της Τουρκίας στην κατεχόμενη Κύπρο, 29 χρόνια συνεχιζόμενης προσβολής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς έννομης τάξης.

Η λεγόμενη «ειρηνευτική επέμβαση» της Τουρκίας την 20η Ιουλίου 1974, η απόβαση των χιλιάδων φόνων αιχμαλώτων και αμάχων, την εκδίωξη 200 χιλιάδων προσφύγων, των 1619 αγνοουμένων, των εγκλωβισμένων επισημοποιήθηκε με την ίδρυση της εκτρωματικής «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» στα κατεχόμενα εδάφη.

Με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών επαναλαμβάνει την ρητή θέση της Ελλάδας και της Κύπρου πως «δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής» καλώντας την Τουρκία «να αντιληφθεί, επιτέλους, ότι οι Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και η ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης προσδιορίζουν την βάση και το περιεχόμενο μιας συνολικής και αμοιβαία αποδεκτής λύσης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «η μονομερής ανακήρυξη του ψευδοκράτους στο κατεχόμενο από τον τουρκικό στρατό τμήμα της Κύπρου, παρεμποδίζει την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης του κυπριακού προβλήματος και έχει οδηγήσει την τουρκοκυπριακή κοινότητα σε διεθνή απομόνωση».

Μέχρι σήμερα, η Τουρκία, εξακολουθεί να περιφρονεί τις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό και να επιδιώκει την διεθνή αναβάθμιση του παράνομου αποσχιστικού μορφώματος.

protothema.gr

 

 

Σχετικά Άρθρα

Εργασίες αναβάθμισης στο Κλειστό Γυμναστήριο «Χαλκιά-Αναστασιάδη» από το Δήμο Χαλκιδέων

Evripos 90FM

Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα Πέμπτη 6 Ιουλίου – Σε επιφυλακή οι αρχές για Εύβοια, Βοιωτία και νησιά του Ιονίου.

Evripos 90FM

Στο “κόκκινο” τα κρούσματα στην Εύβοια! Δείτε πόσα καταγράφησαν στο νησί μας!

Evripos 90FM