Ειδήσεις

Συνέλευση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Χαλκίδας: Σημαντικές Ελλείψεις και Αιτήματα

Στις 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Χαλκίδας, όπου τέθηκαν στο προσκήνιο σοβαρές ελλείψεις που επηρεάζουν δραστικά τη λειτουργία των σταθμών και την ευημερία των παιδιών.

Κεντρικό ζήτημα η έλλειψη θέσεων, με μόλις 330 διαθέσιμες θέσεις για ολόκληρο το Δήμο Χαλκιδέων, σε σύγκριση με 60 νηπιαγωγεία. Η κατανομή των θέσεων είναι επίσης άνιση, με τις Δημοτικές Ενότητες Ανθηδώνος και Ληλαντίου να στερούνται βρεφικών τμημάτων και την Αυλίδα να μην διαθέτει κανέναν παιδικό σταθμό.

Εκτός από την έλλειψη θέσεων, η συνέλευση έφερε στο φως και σειρά προβλημάτων υποδομών. Σταθμοί αντιμετωπίζουν ελλείψεις όπως η πρόσφατη διακοπή παροχής εμφιαλωμένου νερού στη Νέα Άρτακη, η έλλειψη στρωμάτων ύπνου στη Σουβάλα, και η κακή κατάσταση των προαυλίων, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα σκουριασμένα παιχνίδια στην Κάνηθο και η απουσία αυλής στη Σουβάλα.

Απέναντι σε αυτές τις ανησυχητικές καταστάσεις, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων υιοθέτησε ένα πλαίσιο αιτημάτων που περιλαμβάνει:

  • Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων υποδομών.
  • Δημιουργία νέων τμημάτων και σταθμών για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των οικογενειών.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των σταθμών.

Η συνέλευση κατέληξε με την δέσμευση για επόμενες συναντήσεις, όπου θα συζητηθούν διεξοδικά όλα τα θέματα που τέθηκαν από τους γονείς. Η συλλογική προσπάθεια και η διεκδίκηση βελτιώσεων από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων φέρνει στο προσκήνιο την επιτακτική ανάγκη για άμεσες λύσεις και ουσιαστικές αλλαγές, με στόχο την εξασφάλιση ποιοτικής φροντίδας και ασφαλούς περιβάλλοντος για όλα τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Χαλκιδέων.

Σχετικά Άρθρα

ΠΛΗΡΩΜΕΣ – e-ΕΦΚΑ, OΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ έως την 1η Απριλίου

Evripos 90FM

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για τη μετακίνηση με Ταξί

Evripos 90FM

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ – Ξεκινούν από σήμερα οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου

Evripos 90FM