ΕιδήσειςΧωρίς κατηγορία

Ιερά Σύνοδος: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση για τα oμοφυλόφιλα ζευγάρια

iera-synodos

Mετά από αρκετές ώρες ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που φαίνεται πως εναντιώνεται στο επικείμενο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.


 

Στην συζήτηση συμμετείχαν περίπου 80 μητροπολίτες και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή πρότεινε ουσιαστικά ακόμα και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος προκαλώντας την αρνητική απάντηση της κυβέρνησης. Η εισήγηση έγινε από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο, πρόεδρο επιτροπής βιοηθικής, σχετικά με τις διαφωνίες της Εκκλησίας.

Το ανακοινωθέν θα γίνει γνωστό άμεσα και αναμένεται να διαβαστεί την Κυριακή στους ναούς της χώρας.

Η απόφαση έρχεται τελικά πριν την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο θα συζητούνταν το σχέδιο νόμο και ήταν προγραμματισμένο για σήμερα αλλά αναβλήθηκε λόγω ασθένειας του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα σταλούν επιστολές σε βουλευτές του κοινοβουλίου. Σε κάθε περίπτωση οι αντιδράσεις της Εκκλησίας επηρεάζουν τη βάση της Ν.Δ. και πολλά μέλη της Κ.Ο. της , κυρίως όσα προέρχονται από την περιφέρεια, και ασκούν πίεση στο Μαξίμου, που έχει αφήσει θολό το τι θα γίνει με ένα από τα ανώτατα στελέχη της, τον Μάκη Βορίδη, εφόσον επιλέξει εν τέλει τον δρόμο της αποχής.

Σημειώνεται ότι ιεράρχες καταλογίζουν στον Ιερώνυμο ότι απέκρυψε την πρόσφατη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι εμμέσως τον στηρίζει για να περάσει το νομοσχέδιο, αλλά κυρίως ότι αγνοεί το ανώτατο όργανο. Οι πιο ακραιφνείς μνημονεύουν τον Χριστόδουλο, ενώ πολλοί ανακουφίζονται που ο προκαθήμενος δεν θα οργανώσει λαοσυνάξεις (Βλ. «Συγκαλείται εκτάκτως αύριο η Ιερά Σύνοδος για τον γάμο των ομοφυλόφιλων»).

Σχετικά Άρθρα

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το νέο «Εξοικονομώ»

Evripos 90FM

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Ειρήνη Παππά

Evripos 90FM

Θρήνος στην Εύβοια: Μωρό 12 μηνών νεκρό από ηλεκτροπληξία

Evripos 90FM