Ειδήσεις

Πρώτο θέμα η Ελλάδα στα ξένα δίκτυα

Ειδήσεις για τους δεκάδες δημοσιογράφους των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης απ’ όλο τον κόσμο συνεχίζει να παράγει η Ελλάδα με καταιγιστικό ρυθμό.

Διαβάστε τι μεταδίδεται από τα κορυφαία ειδησεογραφικά δίκτυα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Οι Financial Times παίζουν πρώτη είδηση τη συζήτηση στη Βουλή, τονίζοντας ότι το πακέτο περικοπών, ύψους 3,3 δισ. ευρώ, αναμένεται να ψηφιστεί τελικά. Τονίζουν επίσης ότι η νέα δανειακή σύμβαση θα πρέπει να φέρει την υπογραφή των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, ως δέσμευση ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν μετά τις εκλογές, ασχέτως της κυβέρνησης που θα προκύψει.

Οι New York Times αναφέρονται στο σαββατιάτικο διάγγελμα του Λουκά Παπαδήμου προς τον ελληνικό λαό, επισημαίνοντας τη σκληρότητα των νέων οικονομικών μέτρων, που συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg επίσης μιλά για την ιστορική ευθύνη των Ελλήνων, την οποία επικαλέστηκε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός. Αναφέρεται επίσης στην ομιλία Βενιζέλου στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο πρέπει να στείλει ένα μήνυμα στις αγορές, πριν αυτές ανοίξουν, το πρωί της Δευτέρας.

Εκτεταμένη αναφορά γίνεται επίσης στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, έξω από τη Βουλή. Ανάλογη αναφορά κάνει και το BBC, στην ανταπόκρισή του από την ελληνική πρωτεύουσα, αλλά και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

πηγή.protothema.gr

Σχετικά Άρθρα

Συναγερμός στο Κορωπί με πυροβολισμό: Αρνήθηκαν τον έλεγχο – Προσπάθησαν να πέσουν στους αστυνομικούς

Evripos 90FM

Πότε τα «ραβασάκια» της εφορίας δεν θεωρούνται έγκυρα

Evripos 90FM

Τόνια Αντωνίου: Θα πάρει τη θέση της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή

Evripos 90FM