Ειδήσεις

Από την 1η Ιανουαρίου 2013 Μόνο μέσω τράπεζας οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ

Με τραπεζικές επιταγές, πιστωτικές κάρτες ή με χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού του αγοραστή θα πρέπει να γίνονται από την 1η Ιανουαρίου 2013 όλες οι συναλλαγές, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 500 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής που γίνεται μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων, προσανατολίζεται στο να χαμηλώσει το όριο των υποχρεωτικών συναλλαγών μέσω τραπεζών από τα 1.500 ευρώ που είναι σήμερα σε 500.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» καταργείται η θεώρηση, το γνωστό τρύπημα βιβλίων και στοιχείων, αφού όλα θα τηρούνται με ηλεκτρονικό τρόπο, ενώ τα δελτία αποστολής, αλλά και τα τιμολόγια θα εκδίδονται ηλεκτρονικά.

Επιπλέον, θα καθιερωθεί η υποχρεωτική τήρηση ενός τραπεζικού λογαριασμού για όλες τις συναλλαγές μιας επιχείρησης.

Τέλος, έρχεται ταχύτερος έλεγχος για τους ελεύθερους επαγγελματίες με την κατάργηση των πρόσθετων βιβλίων, όπως το βιβλίο αποθήκης και το βιβλίο αυτοκινήτων στα συνεργεία.

protothema.gr

Σχετικά Άρθρα

Θρίλερ στον Πύργο: Μαθητές λαμβάνουν ανατριχιαστικά μηνύματα – «Σας βλέπω και θα σας σκοτώσω»

Evripos 90FM

Νάξος: Μαίνεται για δεύτερη ημέρα η φωτιά – Μάχη από αέρα και στεριά για τον περιορισμό της φωτιάς

Evripos 90FM

Δωρεάν καρδιολογικοί έλεγχοι για ανασφάλιστους και παιδιά – Δείτε τα σημεία και τις ημερομηνίες

Evripos 90FM