Ειδήσεις

3ήμερο Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Νευροαναπτυξιακές Διαταραχές «Ηλιαχτίδα» Χαλκίδας, Ιδρύθηκε τον Μάιο του 2022(Α.Μ. 2679 και με την υπ’ αριθμ.51/30-05-2022 διάταξη του Ειρηνοδικείου Χαλκίδας), αποκλειστικά από γονείς παιδιών με Νοητικές

Αναπηρίες(αυτισμό, νοητική υστέρηση, γενετικά σύνδρομα κλπ), με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία, ώστε να διασφαλίσουν τα ισότιμα δικαιώματα τους στην υγεία, στην εκπαίδευση και στην αξιοπρεπή διαβίωση τους. Βασικός στόχος, η ίδρυση πρότυπων δομών εκπαίδευσης Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, ώστε μετά την ενηλικίωση των παιδιών να έχουν αξιοπρεπή και προστατευμένη διαβίωση, κυρίως όταν οι γονείς δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους.

Η «Ηλιαχτίδα» έχει ήδη ξεκινήσει το εθελοντικό πρόγραμμα «βόλτα με το Άλογο», όπου τα παιδιά απολαμβάνουν την θεραπευτική προσέγγιση της επαφής τους με τα Άλογα, ιδιαίτερα ευεργετική στην ανάπτυξη των κοινωνικών τους δεξιοτήτων. Αναζητούνται εθελοντές για να συμμετέχουν περισσότερα παιδιά.

Εθελοντές αναζητούνται και για την έναρξη λειτουργίας Λέσχης Δημιουργικής Απασχόλησης και Λέσχης Φίλων.

Η “Ηλιαχτίδα” είναι μέλος των ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ και ΕΣΑΜΕΑ. Τηλέφωνα επικοινωνίας

Γραμματεία: 6945127373

«Βόλτα με το άλογο»: 6972278999

Για δωρεές: Εθνική Τράπεζα

IBAN:GR5601102660000026600509116

Σχετικά Άρθρα

Τα Δημοτικά Σχολεία της Κηρίνθου και του Πηλίου από αύριο θα είναι κλειστά.

Evripos 90FM

Την ελληνική πρόταση παρουσιάζει στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός

Evripos 90FM

Κρούσματα σε μαθητές της Εύβοιας! Δείτε σε ποια σχολεία!

Evripos 90FM