Ειδήσεις

Αυστηροποίηση του ποινολογίου και νέα μέτρα ενάντια στο bullying στα σχολεία – Τι αλλάζει για τους μαθητές και τους γονείς;

Η αυστηροποίηση του ποινολογίου για το bullying και την ενδοσχολική βία αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο Παιδείας, το οποίο προωθεί νέα μέτρα που αναμένεται να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα εντός του Μαρτίου.

Μεταξύ των προτεινόμενων αλλαγών είναι η επαναφορά της πενθήμερης αποβολής και η ευκολότερη διαδικασία για την οριστική αποβολή μαθητών από τα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς θα φέρουν την ευθύνη για τυχόν ζημίες που προκαλούν οι παιδιά τους στο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος, ενώ θα υπάρξει και διαχωρισμός των απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες. Επιπλέον, θα εφαρμοστούν πρωτόκολλα αντιμετώπισης περιστατικών ενδοσχολικής βίας και οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση σε ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς χωρίς την απαίτηση συναίνεσης από τους γονείς τους.

Τέλος, προγραμματίζεται η έναρξη μιας εθνικής καμπάνιας ενάντια στο bullying, στην οποία θα συμμετέχουν διάφοροι εμπλεκόμενοι φορείς, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την εξάλειψη του προβλήματος σε όλα τα επίπεδα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Σχετικά Άρθρα

Η εφορία μπλοκάρει πώληση ακινήτου για χρέος… 0.03€

Evripos 90FM

Συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Εύβοια

Evripos 90FM

Πέντε ευρώ μπόνους σε αστυνομικό που θα εντοπίζει ΙΧ χωρίς τέλος κυκλοφορίας

Evripos 90FM